Nyheter

Semmelkaos på sjukhuset

Nyheter Fettisdagsfesten med semlor på sjukhuset i Värnamo blev inte som förväntat. 600 semlor på fiket kunde inte sälja på grund av att kassorna förstörts vid ett inbrott.

Skyltten som mötte fikasugna kunder på sjukhuset i dag på morgonen.  [1/3]

Kunderna var upprörda men förstående när de insåg att de inte skulle få några semlor.  [2/3]

Vid helgens inbrott förstördes kassorna inne på sjukhusets fik.  [3/3]

När fikasugna morgonkunder kom till fiket på sjukhuset för att köpa semlor så mötte det av beskedet att caféet var stäng. Anledningen var att caféet under helgen haft inbrott.

Inget av värde ska ha stulits, men kassorna förstördes när tjuvarna jagade kontanter.

I går fungerade en av caféets kassor. Men när personalen skulle öppna i dag så strejkade även den sista kassan. För personalen innebar detta stora problem. I dag på morgonen levererades 600 semlor till caféet.

Men eftersom kassorna inte fungerade så kunde personalen varken ta emot kontanter eller kort. Att skicka faktura fungerade inte heller. För många kunder blev den uteblivna semlan en stor besvikelse.

– Jag har beställt 50 semlor som vi skulle ha på morgonen, nu kan jag inte få dem. En annan kund konstaterade att hon skulle vara med och starta upp en utbildning i dag. – Vi kan ju inte starta utbildningen utan semlor, konstaterade hon. En läkare frågade desperat tidningens reporter om det fanns någon tidsprognos när felet skulle vara åtgärdat. Ännu en annan kund frågade på engelska om det finns några andra fik i närheten.

För personalen är situationen delikat, minst sagt. Servicepersonal från Elajo är inne på caféet och jobbar för högtryck med att få igång kassorna. Lyckas inte detta inom kort måste semlorna skickas tillbaka till något annat Stigs Café i Värnamo.

Artikeln kan komma att uppdateras

Taggar

Dela


2 reaktioner på Semmelkaos på sjukhuset

Ett exempel på hur sårbart samhället är. Idag fastlagsbullar som inte går att sälja eftersom elektroniken inte fungerar. Men det finns väl papper och penna!
I morgon kanske det gäller matvaruhusen vars kassaapparater inte fungerar. Och så naturligtvis detta med det inte ska finnas kontanter.

Kommentarsfunktionen är stängd