Nyheter

Se upp för kapade konton

Nyheter Flera personer har de senaste dagarna drabbats av kapade konton på Facebook och det handlar om försöka att lura till sig pengar.

En av de drabbade är Karin Junell från Värnamo. Även om inte hennes konto direkt kapades var det någon som hade skapat en kopia av hennes konto för att förmodligen på något sätt lura till sig pengar.

Det kom en vänförfrågan från ”Karin” men eftersom hon redan var en vän kom misstanken direkt att det var en bluffmakare. I nästa antaga kom en fråga där ”Karin” vill ha vårt telefonnummer. Ännu mer misstänksamt. Där stoppades det. Annars hade t nog till slut kommit en uppmaning att lämna ut kontonummer till banken och senare koden. Det finns tyvärr många bedragare,

Karin Junell märkte tidigt att en kopia av delar av hennes sida på Facebook hade skapats. Hon reagerade direkt:
– ja, man måste meddela på sin riktiga sida och varna andra om att man blivit kapad. det är även viktigt att folk tar sig en funderade när frågor som min kapare hade: vad för mobilnummer personen har. När man anar oråd – följ känslan… och anmäl till Facebook.
karin ger även rådet att man ändrar sig egen lösen och kollar att man har tvåfaktorsautentisering. Man bör även logga ut på ställen man varit inloggad på…
– Allt finns under sekretess och inställningar.
Det bör man studera.

Det är mycket positivt med Facebook men det gäller att vara observant. Det finns alltid folk som försöker luras. Lämna aldrig ut några kontouppgifter, personnummer eller annat som bedragare kan dra nytta av.

Många bra tips finns på https://www.facebook.com/Bluffakuten/.

Karin Junells riktiga konto

Taggar

Dela


1 reaktion på Se upp för kapade konton

Tja, vissa konton eller ej…

Vad värre är, när Du får, löneförluster så säg…

När du blivit kapad på det…så heter de förlust…

Så det heter duga…

Det var och annan har, på sina adminne

innehavare på de…

Som kallas löne rättare på de…

Och förlusterna på de, var och en har…

Kallas slutna samfund på de…

Och ingen verkar kunna få rättelse på de…

Huruvida dessa löneutvecklare kan de me…

Kommentarsfunktionen är stängd