Nyheter

Fd SD-politiker vill förbjuda böneutrop i Värnamo

Nyheter I ett medborgarinitiativ vill förre SD-politikern Hans-Olof Carlsson förbjuda muslimska böneutrop i Värnamo kommun.

I ett medborgarförslag föreslås förbud mot muslimska böneutrop i Värnamo. Arkivfoto

Nu yrkar Medborgarförvaltningen att förslaget ska avslås. Samma förvaltning som förslagsgivaren sitter med som ledamot.

Samhällsbyggnadsnämnden vill i vilket fall inte acceptera förslaget och yrkar att kommunstyrelsen ska avslå medborgarinitiativet.
Nu föreslår nämnden att kommunstyrelsen ska fatta ett beslut i den riktningen.
Anledningen att att frågan om böneutrop nu aktualiserats i Värnamo är ett medborgarinitiativ riktat till kommunfullmäktige.

Bakom förslaget återfinns förre sverigedemokraten Hans-Olof Carlsson som förra mandatperioden återfanns som  ledamot i Medborgarnämnden.
I sitt förslag skriver Carlsson att ett ”kännbart” bötesbelopp också borde införas om någon bryter om ett förbud.
Medborgarnämnden konstaterar att det redan i dag är reglerat hur reklam och liknande får spridas via högtalare till allmänheten.
Tillstånd för detta delas ut av polisen.

Nämnden konstaterar också att det inte är nämndens sak att ta ställning till vem eller vilka som söker tillstånd att sprida sina budskap via högtalare. Däremot har nämnden möjlighet att yttra sig om ansökningar som inkommit till polisen.
Nämnden föreslår i sitt utlåtande att kommunstyrelsen vid sitt möte den 18 juni avslår medborgarförslaget.

Taggar

Dela


26 reaktioner på Fd SD-politiker vill förbjuda böneutrop i Värnamo

IDIOT det är väl ingen som ska pracka på dig något. Vill du inte gå till moskén gå inte dit eller tvingar kyrkan er att gå dit? Det fanns väl inga kyrkor här från början, sluta spela dum.
Vi byggde dem och vi kommer fortsätta bygga guds hus.
🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌

Kebab, folk få tro på vad de vill bara inte dem pracka på mig deras religion.

Dina påstående om att svenskar skulle vilja ha ihjäl folk som assimilerades på 60-70-talet är befängt, vad är din källa på detta??

Anonym, skillnaden att resa utomlands till ett muslimskt land med böneutrop är att man sedan kan åka därifrån och slippa hör böneutropet. Sen tror jag inte gemene man och kvinna åker till Turkiet för att följa religionen, utan det beror på att det är ett varmt och soligt land. Hade det varit billigare hade folk åkt till Bahamas.

Det bara pirrar i magen semestern är snart här och då åker de ’Kristna’ till alla ylande länder på semester. Var vänlig och RESPEKTERA andras tro ni kan inte tvinga folk bli kristna bara man flyttar (flyr) till Sverige.Det är bara och gilla läget idioter detta händer i alla andra länder och ni kommer inte förändra något. Tänk bara tanken om alla flyktingar som kommit till Sverige 80-90talet inte går till jobbet några dagar… inte dom som kom tidigare för dom är pensionärer, för dom vill ni att dom ska dö…Då stannar Sverige…LÅT FOLK TRO PÅ VAD DE VILL BARA DE HÅLLER SIG TILL SVENSKA LAGAR……

Snälla vill man hålla på med sånt här ylande så kan man göra detta hemma. Nu räcker det tycker jag när kommer till Sverige flyr från förtryck krig med mera vi är kristna i detta land. Att då återspegla saker då kan man göra detta hemma eller åka dit där det är ok med högtalare.

Det är ju inte i Uppsala,Lund SD vinner sina röster till exempel där finns ju universitet. Dom kan 1+1
Det är ju bra att Jimmie får bra med pengar för att bara förklara att han inte gillar invandrare, muslimer och vad som inte fungerar i Sverige. Det visste vi inte innan. Vet inte vad ni tycker men sverige har aldrig gått så bra som nu. Det verkar inte fungera att skylla på invandringen längre för Jimmie (låg arbetslöshet) han måste ge order att gå på moskeerna nu.

Tycker du ska öppna Google.se och sök på
Kosovos senaste katedral (moder Teresa)
Ligger mitt i Prishtina det är skillnad mot Värnamos och Sveriges senaste moskeer.
Bara för att alla Svenskar här har börjat lämna kyrkan och sin tro så måste ju andra få samma möjlighet att välja själv.Vad ska vi göra med våra kyrkor som snart blir tomma. Kanske göra om dom till Ortodoxa kyrkor det är ju så historian sett ut sen länge. Men det spelar ingen roll vad ni tycker och det är tur att det inte är ni som styr detta land.

Peter & gänget
Just där har du fel du gillar att käka kebab åka resor till Dubai (om du har $$$$).
Och det där med KOSOVO har du helt fel åk ner dit och sluta lyssna på falska nyheter.
Det är det ända landet i Världen som både har kyrka och moske intill varandra.

Ett böneutrop är inte något som trycks i någons ansikte. Ett böneutrop är en del av bönestunden som man har, inte stör det väl någon eller? Sen kommer svenskarna och säger: man ska respektera allas religioner, ett demokratiskt land??? Varför åker ni till Turkiet där ni alltid får höra böneutropet, stör det där, nej? Islam tvingar ingen människa att bli muslimer, man har fri vilja. Islam står för fred.

Hahhaa oj vad roligt.
Har du läst religion?
Islam står för FRED.

Bara för att vissa personer som ingår i olika
sekter missbrukar religionen Islam och
pratar i dess namn som betyder det inte
att det är islam. Islam stödjer inte våld

Klockor och ramsor på främmande språk kan inte jämföras.
Men är säker på att om kyrkklockan introducerats i dagens samhälle hade det blivit ett lika stor fråga som böneutrop.
Men nu är det vårt kulturarv, och jag respektera det.

Religion ska var och en bedriva i sitt hem eller i slutna församlingar. Att pracka på det i samhället är fel.
Vi i Sverige har levt i samhälle som styrts av religion, vilket vi brutit oss fria ifrån, vilket vi mår bra av. Är man intresserad av att följa och leva sitt liv efter religionen som i detta fallet är islam, finns det många länder att flytta till.

Ett samhälle skall ej anpassas efter en minoritet, en minoritet skall anpassas sig efter ett samhälle.

Ni svenska medborgare som är emot detta bör resa längre än till Tyskland på semester (ölimport) och se att detta finns i många länder.

Vad är det som är farligt med detta???
Vad jag vet så ringer kyrkklockorna även i det muslimska länderna där det finns kyrkor.

Nej, nej ,nej bespara oss från det. De vet väl när de ska be själva. Godkänner man detta är det enormt fegt.
Jag vill slippa få religion upptryckt i ansiktet, de som vill kan hålla på men låt det vara privat.
Med lagens rätt, dessutom, stavas sekulariserat!

Nej tack böneutrop i Värnamo håller med FD SD vi får bevara vårt kultur i landet som vi har haft i 1000 tal år.

Vem har sagt att böneutrop har med kultur att göra och var står det att man ska ändra på kulturen? Böneutrop har med religion att göra och den finns i många olika kulturer i varje världsdel.

Jaha,ylandet ska hit med,…dax att flytta upp till lapplandsskogarna tydligen. Tycker isåfall att en högtalare kan monteras inne i kommunhuset om dom tycker det är så viktigt med islamitiseringen.

Skriv när du ska flytta så ordnar jag flyttransport gratis + flyttstädar åt dig också.

Om du är allergisk mot kameler så kommer jag att använda min bil och hyra släp. Om du har mycket saker så kan vi väl hyra lastbil eller något. Bara du flyttar från Värnamo. Men jag misstänker att du inte ens bor här utan någonstans utanför Värnamo.
Sen behöver du inte vara orolig vad jag kommer att använda som flyttransport. Det är bara att bestämma sig att flytta så hjälper jag dig gärna.

Och som sagt så hjälper jag dig med städning också (har städfirma).

Kommentarsfunktionen är stängd