Nyheter

It-satsning på 69 miljoner och nytt bostadsområde

It-satsning på 69 miljoner och nytt bostadsområde

Nyheter It-satsning på nästan 70 miljoner kronor och ett helt nytt bostadsområde i Värnamo. Om detta handlar två skrivelser som Socialdemokraterna skickat in till kommunen.

69 miljoner kronor ska Värnamo Kommun investera i It under nästa investeringsperiod. Arkivfoto

I den första skrivelsen konstateras att Värnamo kommun kommer att investera 69 miljoner kronor i It under den kommande investeringsperioden, 2019-2021.
Partiet konstaterar att det handlar om mycket pengar och anser bland annat att Servicenämnden bland annat ska få i uppdrag att göra en uppföljning, för att se över vilka samordningsvinster som gjorts och vilka kostnader för licenser som kommunen kommer att betala under perioden.

Den ökade graden av digitalisering innebär att tillgängligheten till kommunal administrativ service ökas till 24 timmar/dygn. Men vilka driftskostnader innebär detta, funderar partiet i sin skrivelse.
I den andra skrivelse behandlas den nya stadsdelen som planeras söder om sjukhuset.
Partiet instämmer i stora delar till de planer som presenterats så här långt.
Men de anser att det krävs kompletteringar i byggplanerna.

Som exempel nämner de anslutning med bil och plats för hämtning av avfall. Utrymme och förslag för smart lösning för källsortering av avfall. Hållplats för kollektivtrafik. Alternativ med fler lägenheter.  Lekplats utöver förskolans, det saknas bra hänvisning till en grundskola.  Samt angående energiförsörjningen, varför inte utnyttja lämpliga hustak och fasader för solenergi istället för att ta mark i anspråk.
Tanken är att det ska byggas 250 lägenheter på området. Men Socialdemokraterna funderar på om inte detta antal kan ökas, bland annat genom att bygga mer på höjden.
– Varför inte utnyttja lämpliga hustak och fasader  istället för solenergianläggning på marknivå, är en fråga som partiet ställer i sin skrivelse.

Taggar

Dela


2 reaktioner på It-satsning på 69 miljoner och nytt bostadsområde

Då får vi hoppas på att det byggs lägenheter med normala priser så vanligt folk har plats att bo. Alla andra nybyggen får en råna en bank först för att ha råd med hyran.

Kommentarsfunktionen är stängd