Nyheter

Satsar på säkra simäventyr

Nyheter Ett nystartat Värnamoföretag satsar på säkra simäventyr i naturen.

Säkra simäventyr i naturen.  [1/3]

Ett nystartat Värnamoföretag satsar på säkra simäventyr i naturen.  [2/3]

Hobbysimmarna Adam Svensson och Anders Carlsson längtar efter en friskare tillvaro. Nu vill de erbjuda Värnamoborna säkra simäventyr i småländsk natur.  [3/3]

Hobbysimmarna Adam Svensson och Anders Carlsson längtar efter en friskare tillvaro. Nu vill de erbjuda Värnamoborna säkra simäventyr i småländsk natur. 

– Det finns ett behov att återkoppla till ursprunget, till ”Moder jord”. Vi vill erbjuda en möjlighet att kombinera spänning och gemenskap med friskvård för både kropp och själ, säger Anders Carlsson. 

Företaget erbjuder ”sim camping retreat”, ett koncept som kombinerar öppet vatten-simning och campingliv till ett äventyr. I England har kombinationen slagit igenom stort och som första företag i Sverige erbjuder man ett liknande koncept i småländsk tappning.

– Varför resa utomlands när djupa skogar och vackra sjöar finns på nära håll?, säger Adam Svensson. 

Sim camping retreat arrangerar allt ifrån milslånga expeditioner till kortare utflykter. I vattentäta flottar kan alla tillhörigheter följa med. Vid övernattning sover deltagarna mellan träden i specialutformade hängmattor. I vissa äventyr ingår middag på en lokal restaurang och/eller lyxig övernattning på hotell. 

– Hos oss får man både slott och koja. Viss flärd och kottar i ryggen. Lägermat och trerättersmeny – och inte minst Instagramvänliga bilder. Men alla prestationskrav lämnas hemma, säger Adam Svensson. 

Taggar