Nyheter

Satsar på en hälsosam uppväxt

Nyheter Fullmäktige har sagt sitt. Livsstilsprojektet HUV får en långsiktig finansiering.

På kommunfullmäktige diskuterades bland annat livsstilsprojektet HUV (Hälsosam Uppväxt i Värnamo).

Alliansen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet hade alla budgeterat för en fortsättning på projektet: 700 000 kronor respektive 1 miljon kronor om året.

Gottlieb Granberg (M) var glad när han äntrade talarstolen.

– Jag ska säga något ovanligt. Vi har ju diskuterat och förespråkat fördelarna med våra olika budgetar men jag skulle vilja ge beröm till oss alla faktiskt. Vi vågar ta beslut och de viktiga besluten tar vi i stor enighet. Så gjorde vi en gång med Gummifabriken. Vi var inte helt eniga, men en väldigt stor majoritet tog ett beslut och stod bakom det. Det har varit en stor fördel för Värnamo och har varit en stor framgång för Värnamo att vi kan göra på det viset. I dag har vi också ett sådant beslut som kanske inte är i samma omfattning av pengar, men som är väldigt viktigt: Hälsosam uppväxt i Värnamo. Vi är helt överens om det här och det är framgången med det här konceptet. Jag tror att det är jätteviktigt, det är svårt att lyckas med det, men det kommer att ge förutsättning för alla att få en hälsosam uppväxt i Värnamo. Det ger också förutsättningar för att vara med och bidra till det samhället. Jag vill bara tacka er för den enighet vi kan visa i de här frågorna.

Alliansen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet yrkade bifall till sina förslag. Fullmäktige beslutade att bifalla Alliansens förslag, vilket innebär att HUV får 700 000 kronor årligen för att skapa en hälsosam uppväxt i Värnamo.

Taggar

Dela


1 reaktion på Satsar på en hälsosam uppväxt

”I dag har vi också ett sådant beslut som kanske inte är i samma omfattning av pengar, men som är väldigt viktigt: Hälsosam uppväxt i Värnamo”
Så stod det skrivet ”Satsar på en hälsosam uppväxt”
Klart om man hade kunnat mäta forna tiders lidande fram till idag på barn och ungas hälsosamma uppväxt i vår kommun, då hade nog både verkställande och politiker baxnat om kassans summor då.
Summan hade säkerligen varit större än gamla Gummifabrikens kostnader.
Men så är det som så, det som göms i snö tittar upp i tö.
Äntligen kan kanske kommande generationer få det bättre, om de inte mörkläggs i en pappersvrå.

Kommentarsfunktionen är stängd