Nyheter

Grundsärskolan på Mossleskolan stänger

Nyheter På grund av smittspridning av covid-19 i grundsärskolans personalgrupp och därmed hög sjukfrånvaro har skolledningen beslutat att stänga grundsärskoleklasserna på Mossleskolan.

För att bromsa smittspridningen i personalgruppen har Mossleskolans särskoleklasser stängt resten av veckan. Arkiv: David Alin

Barn- och utbildningsförvaltningen fattade i dag, onsdagen den 5 maj, beslut om att stänga särskoleklasserna på Mossleskolan till och med fredag den 7 maj. Stängningen kan komma att förlängas. Ingen elev i grundsärskoleklasserna är i dagsläget bekräftat smittade av covid-19 utan enbart personal.

Smittan är isolerad
Alla elever och personal har varit isolerade i sina respektive klassrum. Övriga klasser och personal på Mossleskolan har få eller inga smittade och fortsätter verksamheten som vanligt.

Förebyggande åtgärder genomförda
Sedan det första fallet av covid-19 konstaterades i grundsärskolan har en rad åtgärder genomförts på skolan i samråd med smittskydd. Personalen har också haft tillgång till visir och munskydd. All personal som varit i närkontakt är uppmanade att testa sig för covid-19.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun 

Taggar

Dela


1 reaktion på Grundsärskolan på Mossleskolan stänger

”En rad återgärder”: Med god insikt från vanliga skolan så har det inte varit så många återgärden trots påtryckningar från personal från särskola.

Kommentarsfunktionen är stängd