Nyheter

Sänkt skatt och fler får fri tandvård

Nyheter Nytt år och nya möjligheter... Från tisdagen den 1 januari har vi nya regler att rätta oss efter.

Nyskriva blad i regelboken

Du kan från och med nyår ha en högre inkomst utan att behöva betala statlig skatt. Gränsen som tidigare gick vid en inkomst på 487 600 kronor ändras till 504 400 kronor. Grundavdraget för personer över 65 år höjs och det ger en lägre skatt för pensionärer som har en inkomst på upp till 1 177 000 kronor per år. Däremot minskas avdraget för de som tjänar mer än så. Alla vuxna under 65 år som tjänar mer än 42 315 kronor på ett år påverkas av det höjda jobbskatteavdraget och det kan innebära att din skatt sänks med upp till 200 kronor. Den nuvarande TV-avgiften hos Radiotjänst på 2 400 kronor om året kommer nu ersättas med en public service-avgift. Avgiften styrs av din inkomst, men blir max 1 300 kronor per år.

Från och med den 1 januari blir tandvården fri för alla upp till 23 år. Från samma dag gäller att alla spelbolag som verkar i Sverige ha en licens. Det krävs att man har tydliga logotyper som visar att man betalar skatt i Sverige och för att få licens krävs också att bolaget har ett skydd mot överdrivet spelande.

Flygskatten höjs med två procent och även tobaksskatten höjs enligt index med cirka två procent.  Nuvarande bolagsskatt på 22 procent blir till 21,4 procent vid årsskiftet och år 2012 ska den skatten vara nere i 20,6 procent.

Vid halvårsskiftet väntar fler förändringar;
Från den 1 juli blir det förbjudet att röka på en hel del offentliga platser utomhus, bland annat lekparker och uteserveringar.

Antalet lektionstimmar för matematik och idrott och hälsa utökas och det kommer krävas lärarlegitimation för personal på fritids. En läsa-skriva-räkna garanti som ska leda till tidiga stödinsatser i förskola och på lågstadiet införs.

Taggar

Dela


1 reaktion på Sänkt skatt och fler får fri tandvård

Wou, inget vore väl bättre än, de ….

Men vilka vore sig duga te de?…

Tja, de vet ju ingen framtid om ens, innan de ”vissa” fanns…

Di me: En läsa-skriva-räkna garanti som ska leda till tidiga stödinsatser i förskola och på lågstadiet införs.
Wou. ifrån vilka instanser kommer de…?

Låte som, att vi andra skall vänta på de…

Som komma skall…

Om di nu bara hittar te dörra?…Innan slutsignalen äro kommen…;)

Den som vänter på något gottis, väntar kanske int förgäves….

Kommentarsfunktionen är stängd