Nyheter

Sängproduktion flyttas från Lysekil till Rydaholm

Nyheter Carpe Diem Beds of Sweden flyttar sin produktion av sängar från Lysekil till Hildings sängfabrik i Rydaholm. En flytt som innebär ett 40-tal nya arbetstillfällen på orten.

Pressbild

– Det blir en flytt inom koncernen, helt enkelt. Sängarna kommer att byggas i en helt egen fabriksdel eftersom de är premiumvarumärkessängar, vilket ställer andra krav på produktionen. Koncernen satsar på varumärket, med e-handel i Sverige och England och en egen butik i Stockholm. För att mäkta med satsningen och allt vad det innebär har koncernen beslutat att flytta tillverkningen till Rydaholm, säger Linda Schori, pr-ansvarig på Carpe Diem Beds of Sweden.

Ett 40-tal jobb flyttas från Lysekil till Rydaholm, men för att markera att sängföretaget har sitt ursprung i Lysekil kommer ett kontor med utställningslokal, butik och utbildningscenter med cirka tio anställda att startas upp i nya lokaler på orten.

– Vi har inlett förhandlingar med de fackliga parterna om flytt av produktionen i Lysekil. MBL-förhandlingar kommer att inledas inom kort, bekräftar Björn Edwardzon, ansvarig för globala affärstjänster på Hilding Anders i en intervju med Lysekilsposten.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Sängproduktion flyttas från Lysekil till Rydaholm

Det är så viktigt att kommunen, och regionen, är företagsvänliga. Då händer sådant här. Det skulle inte ske om Miljöpartiet och vänsterpartiet vore starka i kommunen eller regionen.

Kommentarsfunktionen är stängd