Nyheter

Sandra kommenterar fullmäktigesvaren

Sandra kommenterar fullmäktigesvaren

Nyheter Sandra Örn ställde frågor till politikerna som besvarade dem – se separat artikel.

Sandra kommenterar här politikernas svar:

Glenn Lunds svar om riskanalysen innebär att man beräknar att det ska ta 5–8 månader att färdigställa en analys som borde legat som underlag till beslutet om skolan i november förra året.

Jörgen Skärin svarar, gällande analysen, att en tredje part kan gå in kommunen saknar kompetens.

Om en analys, som borde funnits redan i november, färdigställs 5–8 månader för sent så ifrågasätter jag om kommunen verkligen har kompetens?

Har man inte kunnat bedöma riskerna på grund av att man inte vet vilken verksamhet som kommer finnas på området så undrar jag, hur kunde man då besluta att skolan skulle starta på området?

Jag frågade Glenn om förvaltningen far med osanning när de i sitt yttrande till förvaltningsrätten skriver att Medborgarförvaltningen bara har kontrakt till 2016 när det i kommunens protokoll står att samma förvaltning ska in i hus C och D 2017–2018.
Glenn svarar att man enbart menade boendet för ensamkommande flyktingbarn. Läs själv i underlag. Där står det ”Medborgarförvaltningen OCH boendet för ensamkommande flyktingbarn har kontrakt har dock bara hyreskontrakt under 2016…”.

Om de egentligen menat bara det ena eller det andra får de korrigera sin text och skicka in rättelse till förvaltningsrätten.

Så om man nu varit dåligt uppdaterad på förvaltningen eller om man far med osanning upprepas detta genom svaret från Glenn. Det vill säga, antingen är han också dåligt uppdaterad eller så far han med osanning i sitt svar på KF-mötet.

Samtidigt så säger både Glenn och Jörgen att är det helt plötsligt inte klart att Medborgarförvaltningen ska flytta trots att biträdande kommunchef sagt att användningen av Östboskolans lokaler är färdig. Med detta argument avslogs en motion där Socialdemokraterna begärde en konsekvensanalys på Östboskolan. Är det som står i detta yttrandet inte heller sant och får man göra så?

Två frågor återkommer i mitt huvud:
• Vad vet man egentligen över huvud taget?
• Får man skriva och säga vad som helst som politiker och kommuntjänstemän utan att det finns belägg eller sanning i det man säger?

Jörgen säger att vi inte ska känna otrygghet…
Jag säger, hur ska vi kunna känna trygghet när det får gå till så här?

Sandra Örn

Taggar

Dela