Nyheter

Samlarföremål värderas under filmhistorisk festival

Nyheter Har du konst, antikviteter eller samlarföremål som du vill ha värderade? Under Värnamo Filmhistoriska Festival finns fyra experter på plats för gratis värdering. – Det känns jätteroligt att vi kan bredda oss och förhoppningsvis lockar vi en ny målgrupp som upptäcker festivalen, säger kulturchefen Lars Alkner till Värnamo.nu.

Under Värnamo Filmhistoriska Festival finns fyra experter på plats för gratis värdering av dina föremål. Bild: Pressbild  [1/4]

Tom Österman och David Brolin från Auctionet. Bild: Pressbild  [2/4]

Max Thelin från Växjö Auktionskammare. Bild: Pressbild  [3/4]

Patrik Johansson från Växjö Auktionskammare. Bild: Pressbild  [4/4]

Antikexperterna Tom Österman och David Brolin från auktionsplattformen Auctionet samt Max Thelin och Patrik Johansson från Växjö Auktionskammare gästar Värnamo Filmhistoriska Festival. Söndag 21 april klockan 11–15 är de på plats i auditoriets foajé i Gummifabriken för att värdera besökarnas medhavda föremål. Värderingen är kostnadsfri och varje besökare kan ta med sig upp till fem föremål. Om det är stora skrymmande föremål är fotografier att rekommendera. All typ av konst, design, antikviteter och samlarföremål är välkomna.

– Vi tog kontakt med Växjö Auktionskammare angående att anordna en auktion med olika filmrelaterade föremål. Det landade i att vi börjar med en värdering, inte bara av filmrelaterade föremål utan mycket bredare. Det går bra att ta med vad som helst. Förhoppningsvis kan det leda till att vi har en nätauktion med filmtema vid nästa års festival, säger kulturchef Lars Alkner.

Tom Österman ansvarade för en av Sveriges mest uppmärksammade auktioner genom tiderna, den efter världsregissören Ingmar Bergman 2009. Tom har skrivit en bok om denna mycket spännande auktion som han kommer ha till försäljning under dagen.

Parallellt med värderingen arrangeras en minimässa med utställare och försäljare inom filmområdet.

– Det känns jätteroligt att vi kan bredda oss och förhoppningsvis lockar vi en ny målgrupp som upptäcker festivalen, säger Lars Alkner.

Taggar

Dela