Nyheter

Säkerhetsåtgärder billigare än beräknat

Nyheter Åtgärderna för att höja trafiksäkerheten för gång- och cykeltrafikanter på Lagastigen blev billigare än kommunen hade räknat med, visar slutredovisningen.

Åtgärderna för att höja trafiksäkerheten för gång- och cykeltrafikanter på Lagastigen blev billigare än kommunen hade räknat med, visar slutredovisningen. Bild: David Alin

Projektet ”åtgärder hastighet trafiksäkerhet Lagastigen” är färdigställt och har redovisats för teknik- och fritidsnämnden. Projektet innebar utbyte av befintliga gatubelysningsarmaturer längs Lagastigen och förstärkning av ytterligare 19 nya gatubelysningsstolpar längs vägen. Projektet omfattade även uppsättning av skyltar som påminner cyklister om trafikregler vid övergångsställen och passager.

”Utredning påvisade behov av att förhöja säkerheten för oskyddade trafikanter över Lagastigen. Projektet är skyndsamt hanterat för att få till stånd ökad säkerhet innan vinterhalvåret 2021/2022”, skriver tjänstemän på teknik- och fritidsförvaltningen.

2021 beslutade kommunfullmäktige att anvisa 740 000 kronor till projektet. När projektet nu sammanfattas uppgår kostnaderna till 661 961 kronor, vilket innebär ett överskott på 78 039 kronor.

Kommunstyrelsen beslutade att godkänna slutredovisningen samt att reglera överskottet mot årets bokslut.

Taggar

Dela