Nyheter

Så tänker blåljuspersonal om vägarbetena

Nyheter Räddningstjänsten och Region Jönköpings län kommenterar vägarbetena i Värnamo stad.

Räddningstjänst och region Jönköpings län kommenterar vägarbetena i Värnamo stad. Arkivmontage: David Alin

Under vecka 32 och 33 genomförs flera arbeten med stor trafikpåverkan i Värnamo. Med anledning av det hela tog vi kontakt med både räddningstjänsten för att höra deras syn på arbetena.

Vi har i god tid fått information om de planerade arbetena och de har redan från början tagit hänsyn till ”våra behov”. Därför ser vi inga direkta problem med arbetena utan vi klarar våra beräknade insatstider. Dessutom så rekar vi varje morgon var de är och arbetar och då samtalar vi med deras personal så deras personal (typ flaggvakter med flera) stödjer oss när vi kommer på larm, säger Pär Liljekvist, ställföreträdande räddningstjänstschef på räddningstjänsten i Värnamo.

Även Region Jönköpings län är medvetna om vägarbetena.

– Givetvis riskerar större trafikarbeten och omdirigeringar att påverka ambulansernas framkomlighet, men genom noggrann planering brukar det inte påverka framkörningstiden särskilt mycket. Inför de beskrivna vägarbetena i Värnamo har vi fått information och kartor och detta har sedan vidarebefordrats till medarbetarna som då vet vilka alternativa vägar som är möjliga att köra. Vi har än så länge inte hört från ambulanspersonalen att omdirigeringarna i Värnamo har inneburit något konkret problem, säger Fredrik Lind, kommunikationschef inom medicinsk vård på Region Jönköpings län.

Taggar

Dela


1 reaktion på Så tänker blåljuspersonal om vägarbetena

Vore bra om skyltarna togs ned när arbete inte pågår. Nu står det vid Gröndalsleden att Sveaplan är avstängd trots att det är öppet. Blir lång omväg i onödan när man ska åka till sjukhuset till exempel.

Kommentarsfunktionen är stängd