Nyheter

Så stals lyxbilen värd 1,2 miljoner kronor

Nyheter Det tog bara några minuter för två maskerade biltjuvar att öppna, starta och köra iväg med lyx-SUV:en som är värd 1,2 miljoner kronor.

Polisen söker nu efter den stulna bilen, värd 1,2 miljoner kronor och som stals på bara några minuter.

Värnamo.Nu kan nu berätta hur lyxbilen som stals på Lummervägen i Värnamo under natten till i dag stals av av två maskerade män.
Som vi skrivit om tidigare under dagen så var det en stor Mercedes-VAN, värd 1,2 miljoner kronor som stals i natt.
Nu kan Värnamo.Nu avslöja i detalj hur stölden genomfördes.

 

På en övervakningsfilm syns nämligen två män som är maskerade med huvor. På filmen syns hur de båda männen går fram till bilen, en svart Mercedes AMG GLE 63 S av årsmodell 2016.  Med sig har de en så kallad ”padda”, eller Ipad. På några minuter lyckas de få upp bilen utan att larmet går.

 

Vidare syns det på filmen hur duon lyckas koppla bort spårningssystemet och sedan starta bilen. Kameran som filmade stölden visar också att stölden ägde rum sju timmar innan stölden upptäcktes.
Sannolikt har bilen under den tidsrymden hunnit förflyttas långt från Värnamo. Polisen har efterlyst fordonet i hela landet och är intresserad av att eventuella vittnen hör av sig.
Registreringsnumret på den stulna bilen är DNU 867 och tips kan lämnas direkt till polisen via telefon 114 14 eller till Värnamo.Nu.

Arkivfoto

Taggar