Nyheter

Så mycket kostade gräsplanen

Nyheter Kommunfullmäktige godkände slutredovisningen av konstgräsplanen i Forsheda.

Kommunfullmäktige godkände slutredovisningen av konstgräsplanen i Forsheda. Bild: David Alin

Projektet ”Konstgräsplan Forsheda” omfattade byggandet av en konstgräsplan som skall användas av fotbollsföreningarna i Värnamo kommuns västra del samt av skolorna i Forsheda. Anläggningen började att byggas hösten 2014 och färdigställdes sommaren 2015. 2018 konstaterades att elen från Stiftelsen Forshedabadet inte räckte till att försörja konstgräsplanen och det var nödvändigt att utöka abonnemanget till en kostnad av 207 823 kronor och 2023 uppgraderades belysningen till LED-belysning. 

Totalt har kommunen under åren 2013 till 2015 beviljat 6 950 000 kronor till projektet. När projektet sammanfattas landar slutnotan på 7 033 541 kronor. Det innebär att projektet blev 83 541 kronor dyrare än beräknat. 

”Projektet har inte kunnat slutredovisas tidigare då det har funnits osäkerheter. Ett exempel var dräneringen som behövde kompletteras. Det var från början osäkert även när det gällde om strömmen skulle räcka till från Forshedabadet. Bedömningen gjordes dock att en uppgörelse med Stiftelsen Forshedabadet var den mest ekonomiska lösningen. Det visade sig senare strömmen inte räckte till och en ny service fick installeras. Ny inkommande kabel, ny mätanordning och större huvudsäkring fick installeras. Det bestämdes också att anläggningen skulle förses med högtalaranläggning då detta fanns på övriga konstgräsplaner i kommunen. Eftersom projektet inte var slutredovisat 2022 och det då fanns medel kvar användes dessa till att byta till LED-belysning och slutredovisa projektet”, skriver tjänstepersonerna i slutredovisningen.

Kommunfullmäktige beslutade att godkänna slutredovisningen och att reglera underskottet i 2023 års bokslut. 

Taggar

Dela