Nyheter

Så blir de nya taxorna för tolkservice

Nyheter Kommunfullmäktige beslutade om nya taxor för tolkservice.

Kommunfullmäktige beslutade om nya taxor för tolkservice. Bilder: Pressbilder

Tolkservice är en kommunal tolkförmedling som tillhandahåller och förmedlar tolkuppdrag och översättningar i Värnamo kommun. Då tolkning är en tjänst som kommunen erbjuder behöver förändringar i taxorna fastställas av servicenämnden. Inför 2023 har taxorna justerats både gällande ersättningen till tolkarna samt avgiften vid köp av tolktjänst Värnamo kommuns tolklöner inför 2023 ligger i nivå med Gislaved kommuns löner, detta för att inte möjliggöra konkurrens mellan kommunerna.

Kommunfullmäktige beslutade på torsdagens sammanträde att justera kostnader för bokning av tolk enligt förslag, utifrån ökade lönekostnader samt att fortsätta att ge privata kunder 25 procent rabatt vid översättningar. De nya taxorna börjar gälla från och med i dag och så här ser kalkylen ut:

Taggar

4 reaktioner på Så blir de nya taxorna för tolkservice

Tolkar har normalt ingen anställning, ingen semesterlön etc. Ingen trygghet. De får betalt för den stund de tolkar. Ofta avbokas uppdrag och de blir utan ersättning. Vissa dagar jobb, andra inte. Då behövs en högre timlön.

Om vi nu själva är utomlands och behöver tolk om vi blir felaktigt behandlade är också vansinne, eller vad menar du Christian ?

Hej Christian
Jag är bara nyfiken på hur du ska lösa problemet med folk som inte pratar svenska, Kanske du menar att du ska tolka gratis.

Kommentarsfunktionen är stängd