Nyheter

S-fråga till omsorgsnämndens ordförande

Nyheter Kritiken mot Värnamo kommun som arbetsgivare fortsätter. (S) kräver nu svar från omsorgsnämndens ordförande om vad som görs för att förbättra situationen för de anställda.

Azra Muranovic och Bo Svedberg från (S) har skrivit en interpellation till omsorgsnämndens ordförande Arnold Carlzon (KD).

Det har framförts många synpunkter på hur bemanningsenheten hos Värnamo kommun fungerar.

Arbetssituationen för de kommunanställda som arbetar arbetar inom vård och omsorgs ifrågasätts.
Bland annat på december månads kommunfullmäktigemöte. Där röstade Alliansen ner en motion från Socialdemokraterna som krävde förstärkning och utbildning för Bemanningsenheten.

I den följande debatten framkom igen problemet med osäkra anställningsförhållanden, brist på vikarier och brister i schemaläggning.
Det har fått Socialdemokraterna att reagera genom att skriva en interpellation till nästa kommunfullmäktigemöte

I en interpellation till omsorgsnämndens ordförande Arnold Carlzon (KD) frågar (S) helt enkelt varför inte verksamheten fungerar.
– Vad beror det på att personal upplever sin arbetssituation som negativ trots att man ständigt under mandatperioden har arbetat på den enligt Alliansen, skriver Socialdemokraterna i sin interpellation.
Partiet har under mandatperioden skrivit en mängd interpellationer till Omsorgsnämndens ordförande. Bland annat har man gjort påpekanden om behovet av bättre personalpolitik, åtgärder för bättre schemaläggning, arbetsmiljö, arbete med att minska sjukfrånvaron.

Taggar

Dela


1 reaktion på S-fråga till omsorgsnämndens ordförande

Äntligen så blir det reaktion på kommunanställdas arbetsmiljö. Det är ju inte så svårt att förstå när sjukskrivningarna ökar.
Personalindragningar genom resursmätningar. Brukarna är inga maskiner som fungerar som maskiner. Det är levande människor som har olika vårdbehov varje dag. Ingen dag är sig lik så hur rättvis är resursmätning?
Tuffa scheman.
Långa helgscheman med minimal personaltäthet. Varför skärs personaltätheten ner på helgen? Samma vård måste bedrivas även på helgen.
Personalen förväntas ge guldkant i vardagen. När man inte ens hinner med städning på deras rum.
Personalen löser själva alla olösta turer när de kommer tillbaka olösta. Det är också en tidsbov.
Så om kommunen vill vara en levande kommun så börja ta hand om er duktiga personal. Så går också sjukskrivningarna ner. Personalen upplever sig sedda och kan göra ett stressfritt arbete.

Kommentarsfunktionen är stängd