Nyheter

(S) vill att rivningen kommer i gång

Nyheter Sätt igång och riv! Det menar Socialdemokraterna i Värnamo är det enda rätta när det gäller den mögelskadade delen av Trälleborgsskolan.

Socialdemokraterna vill att kommunen kommer till skott och börja riva den mögelskadade delen av Trälleborgsskolan.

C-längan på Trälleborgsskolan har stått tom i flera år på grund av omfattande mögelskador.
Men inget har hänt med fastigheten sedan skolan fick stänga lokalerna.
Anledningen är bland annat att det genomföras en omfattande analys av hela området kring skolan. Bland annat Folkets Park framtid, Bolaskogen och planerna på att bygga en ny idrottshall i området.
Samtidigt har det lyfts fram, bland annat genom medborgarförslag, att det i nuläget är en ohållbar trafiksituation kring skolan.

Trots att det finns ett rivningsbeslut för den mögelskadade byggnaden så har väntan på utredningar gjort att den mögelskadade delen av Trälleborgsskolan år efter år fått stå  kvar som ett monument över dålig byggnation.
– Hög tid att redovisa en lösning. Eftersom helheten tycks dröja, så anser vi att då får man börja med det som är klart, förklarar kommunalrådet Ulla Gradeen (S) i en skrivelse som Värnamo.Nu tagit del av.

– Sätt igång och riv längan och gör om markytan till den bättre trafiklösning som finns framme. Då blir det enklare för skolskjutsarna och bättre parkering. Vilket i sin tur också blir bättre för barnen, säger hon.
Hon skriver vidare:

– Det går inte att vänta på att alla delar i detta komplexa område skall bli helt klart.
Vi Socialdemokrater vill självklart ha både idrottshall och den akuta upprustning av Folkets Park färdigt, men att börja med trafiklösningen och rivningen av C-längan hindrar inte resten. Det är bara en fördel att börja med det som är färdig, sätt i gång, uppmanar Ulla Gradeen.

Taggar

Dela


1 reaktion på (S) vill att rivningen kommer i gång

Riv C-längan på Trälleborgsskolan . Aktivitetshallen Aktivietshallen placeras enlighet med SBN s. utredning och beslut den 27 juni 2017 i område B. Bevara och upprusta Folkets Park. Återupptag dialog med Folkets Park.
Folkets Park är en 104 årig kulturskatt i Värnamo kultur behövs även på Sommaren
Undvik fler tokiga förslag. överklagan av kommande detaljplan försenar
projektet ytterligare

Kommentarsfunktionen är stängd