Nyheter

S: Utred behovet av fritidsgårdar

Nyheter Värnamos ungdomar behöver någon mer stans att ta vägen då det inte är helt självklart för alla att ta sig ner till Vråen och Navets fritidsgård. Det menar Socialdemokraterna som i en motion föreslår att medborgarnämnden får i uppdrag att utreda fritidsgårdarnas placering och antal i Värnamo stad.

Värnamos ungdomar behöver någon mer stans att ta vägen då det inte är helt självklart för alla att ta sig ner till Vråen och Navets fritidsgård. Det menar Socialdemokraterna som i en motion föreslår att medborgarnämnden får i uppdrag att utreda fritidsgårdarnas placering och antal i Värnamo stad. Bild: David Alin

Läs hela motionen i något redigerat skick i sin helhet nedan:

Sedan Navet flyttade ner till Vråen har det blivit ett otroligt lyft för hela Vråen-området och det är många barn och ungdomar som dagligen besöker ungdomsgården.

Samtidigt är det många av Värnamo stads barn och ungdomar som inte tar sig ner till Navets nya placering av olika anledningar.

Fritidsgårdar skall vara en trygg plats där kriminalitet kan motverkas. Fritiden har en stor betydelse för ungas sociala utveckling.

På senare tid har det uppmärksammats att det bland annat hänger ungdomar utanför Hemköp, Hemköps parkering men också vid Pelikanen och andra platser och det är en del stök och högljutt. Barnen som hänger där har en varierande ålder på mellan 11 till 18 år.

Ungdomarna i Värnamo behöver någon mer stans att ta vägen då det inte är helt självklart för alla att ta sig ner till Vråen och Navets fritidsgård.

Kanske kan de vara i studentmatsalen på Campus kvällstid? Kanske biblioteket, någon tom lokal på Storgatsbacken eller kanske ska det vara ovanför viadukten? det viktiga är att de har någonstans att ta vägen. Kanske behövs den tillfälligt eller permanent? Det här överlåter vi till medborgarnämnden att utreda behov och lokalisering.

Därför yrkar vi:

att medborgarnämnden får i uppdrag att utreda behovet av antalet fritidsgårdar i Värnamo stad över tid samt

att man även utreder vart man lämpligast placerar en fritidsgård samt att man tar fram en kostnadsbild på vad införandet av ytterligare en fritidsgård skulle kosta med lokal, personal med mera.

Socialdemokraterna genom
Anetté Myrvold, Åke Wilhelmsson och Peter Njekwa Ryberg

Taggar

Dela


1 reaktion på S: Utred behovet av fritidsgårdar

En fritidsgård i Gummifabriken vore så bra. Ett sätt för att ännu fler ungdomar får glädje av dessa fina lokaler .

Kommentarsfunktionen är stängd