Nyheter

S tycker till om äldreomsorgen

S tycker till om äldreomsorgen

Nyheter Socialdemokraterna debatterar äldreomsorgen.

Under flera år har vi följt upp hur Värnamo kommuns äldreomsorg fungerar och lagt förslag på förbättringar.

Bland annat har vi krävt en utredning över var pengarna tar vägen, översyn av vad som måste dokumenteras för att skapa mer tid för omvårdnad istället, översyn av hur mycket hänsyn som tas till personens egna önskningar, skapa minst ett trygghetsboende i kommunen, se över scheman så de delade turerna kan tas bort så dagen blir mer hel och koncentrerad. Samt vi har också i våra alternativa budgetar ökat på nämndens pengar för att underlätta personalbemanning inom främst demensvård och hemtjänst. Detta är några exempel.

Utredningen vi krävde genomfördes och gav oss rätt i att det fanns en hel del att åtgärda. Det jobbet pågår nu.

Vi har konstant blivit nedröstade, men under 2015 skedde några undantag. Vårt förslag om städning av att allmänna ytor skall göras av proffs på lokalvård så att omsorgspersonalen får tid till omsorg istället, gick igenom och skall nu genomföras 2016.

Även i den budget som till slut togs i kommunfullmäktige finns mer pengar till omsorgsnämnden ”ålders- och behovsutveckling”.

Detta är vi nöjda med, kampen har fått visst genomslag. Den samhällsservice som kommunen ansvarar för skall vara pålitlig.

Därför kommer vi att fortsätta bevaka ordning och reda och att organisationen fungerar.

Ökade statliga bidrag från regeringen kommer att underlätta! Kvar att förbättra är också att utbildad och kunnig personal finns på plats mer tid för att hjälpa och stödja och att den dagliga verksamheten (terapin) innebär att alla som vill och behöver också kan delta i social samvaro och ha kul. Vi är i opposition och kommer att fortsätta vara aktiva, det finns mer att göra.

För Socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen genom Ulla Gradeen

Taggar

Dela