Nyheter

S kräver åtgärdspaket

Nyheter Det blev debatt om personalmiljön på tekniska förvaltningen under torsdagens fullmäktige.

Oppositionsrådet Azra Muranovic (S) replikerade tekniska utskottets ordförande Gottlieb Granbergs (M) svar om personalmiljön på tekniska.

– Jag har inte ju den bilden att det går på rätt håll faktiskt, om jag ska vara helt ärlig. Och jag har en väldigt diffus bild eftersom det sällan vi i utskottet diskuterar de här frågorna. Att personalavdelningen är inblandad i det hela och att de jobbar skickligt med det hela är ingenting som jag har fått till mig. Jag vet att personalavdelningen har varit inblandad i specifika fall men inte att lösa det här. Jag tycker också att det här är ett problem. Du sade i början att det kan vara svårt att reda ut det här, men det här är ett problem som har pågått i flera år och då är frågan: Om inte det här är en styrnings- och ledningskris, då vet jag inte vad det är. Nu sitter vi i en situation där vi diskuterar personalfrågor i pressen och det är riktigt allvarligt. Det vi kommer att kräva från Socialdemokraterna är att man sätter ihop ett åtgärdspaket. Att man sammankallar facket för den samverkan som man påstås ha med facket, det kan jag skriva på. Den är inte så bra som man vill framstå, speciellt när man inte ser Kommunal som en bra samarbetspartner i detta. Därför kräver vi ett åtgärdspaket som presenteras för utskottet och att den här situationen löses ganska omgående. 

Gottlieb Granberg (M): Det kan du ha rätt i, åtgärdsplanen tycker jag absolut, vi ska ta upp det här i utskottet vidare. Det har varit olyckligt att det har kommit i media, men för att samverka så krävs det två parter som pratar med varandra och man har gjort stora ansträngningar. Vi har olika bild av det här, så kan det vara. Vid en åtgärdsplan och nästa rapportering i tekniska utskottet klarnar det kanske lite.

Azra Muranovic (S):  Du sade att det krävs två parter för samverkan, men du sade ju också nyss att ni hade en bra samverkan. Vad menar du med det? 

Gottlieb Granberg (M): Jag menar att man har en tät samverkan med en bra dialog, men det krävs ju att man får till den enda ut på golvet. 

Azra Muranovic (S): Har man inte fått det då, menar du? Vad menade du innan när du sade att man hade en tät samverkan med facket? Stämmer inte det? 

Gottlieb Granberg (M): Jo, det stämmer.

Azra Muranovic (S): Jag hoppas på att få se mer av de här lösningarna i samverkan med facket. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på S kräver åtgärdspaket

Rätt väg pratas det om. Vill man lägga ner gata/park-avdelningen så är man på rätt väg. Vilken agenda ledningen och politiska majoriteten har kan man ju fundera över. Problemet är bristande styrning och ledning. Köra huvudet i sanden och tro att det går över funkar inte i dagens samhälle.

Kommentarsfunktionen är stängd