Nyheter

(S) genomför digitalt 1-majfirande

Nyheter Liksom förra året kommer Socialdemokraterna i Jönköpings län genomföra ett digitalt 1 maj-firande tillsammans med SSU, LO och ABF.

Ardalan Shekarabi

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla social distans och inte samla människor på fysiska platser kommer Socialdemokraterna inte att genomföra några fysiska arrangemangunder 1 maj. I Jönköpings län kommer partiet i stället, tillsammans med SSU, LO och ABF, att genomföra ett regionalt digitalt firande.

Under firandet kommer bland andra socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi och europaparlamentarikern Heléne Fritzon att tala.

– På första maj samlas vi för att försvara de segrar som vunnits och samla stöd för reformer som utvecklar välfärden. Mer än någonsin ser vi nu behovet av det starka samhällets återkomst, säger socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi

Carina Ödebrink (S)

– För 100 år sedan fick kvinnor rösträtt i Sverige. Mycket har hänt sedan dess, men mer behöver göras. Både i Sverige och i resten av EU. Det kommer jag att lyfta i mitt förstamajtal i Jönköpings län, säger Heléne Fritzon, Socialdemokraternas delegationsledare och ledamot i jämställdhetsutskottet i EU-parlamentet.

Utöver nämnda talare kommer även Thomas Olsson, ordförande LO-distriktet Småland-Blekinge, Edvina Palmcrantz, ordförande SSU i Jönköpings län och Carina Ödebrink, ordförande Socialdemokraterna i Jönköpings län att tala. För musikunderhållningen står trubadurerna Alec och Maja. Firandet kommer att hållas ihop av konferencier Johanna Haglund.

Firandet kommer att sändas på digitala kanaler.

Heléne Fritzon

Taggar

Dela


1 reaktion på (S) genomför digitalt 1-majfirande

Om man nu är för jämlikhet och jämställdhet undra jag varför man fortfarande har ett kvinnoförbund?

Kommentarsfunktionen är stängd