Nyheter

(S) bromsar Karlsdalsbygge av bostäder

Nyheter Nu är det dags att dra i handbromsen, säger Socialdemokraterna i Värnamo.

(S) tillsammans med (SD) och (MP) bromsar i Samhällsbyggnadsnämnden när det gäller byggande av bostadshus på grönområdet på Karlsdal.

Anledning är det omfattande”förtätning” av fastigheter som äger rum i centrala Värnamo.
Därför röstade partiet, tillsammans med SD och MP i går nej till  planerna på att sända byggandet ett stort bostadshus på ett grönområde på Karlsdal på samråd.

Därmed saknar Centern, Moderaterna och (KD) den parlamentariska majoritet som krävs för att bygget ska kunna bli verklighet.
När Samhällsbyggnadsnämnden sammanträdde i går så lyckades nämnden återigen visa hur oenig man är där det gäller området på Karlsdal.
Socialdemokraterna deklarerade i samband med att markområdet såldes, att någon ändring av användandet av grönområdet inte skulle kunna komma på tal.

Såvida det inte gällde att bygga en förskola för de barn som bor i centrala Värnamo.
– Nu gäller det att få stadsbyggnadsvisionen och grönstrukturplanen klar innan man kan se om det kan finnas fler tomter och kvarter som kan omvandlas till bostäder. Parker, grönska och parkering behövs också, säger Bo Svedberg (S).

Taggar

Dela


3 reaktioner på (S) bromsar Karlsdalsbygge av bostäder

Håller med…

Lämna Karlsdal ifred. Vi som bor här vill ha lugn och ro, blir bara värre och värre överallt..

Kan inte detta även göras uppe vid Libanon,
där man ska bygga gigantiskt förskola. Kommer inte få en lugn stund vi som bor här med trafiken som kommer bli med så många barn som ska gå där. Sorgligt, använd området till något för alla i kommunen. Stor lekplats, utegym grillplats etc etc. Ibland tror jag politikerna inte vill ha grönområden inne i stan. Vi få ta bilen om vi vill se grönområden!

Kommentarsfunktionen är stängd