Nyheter

Rösta om fem föreläsare

Rösta om fem föreläsare

Nyheter Nu har kulturförvaltningen i Värnamo kommun  fått ihop tillräckligt med pengar och en sponsor för att kunna bjuda in första gästen till kulturförvaltningens  crowdfunding-projekt Publiken väljer.

Bland de förslag som kommit in är det fem förslag som Värnamoborna  nu får rösta mellan. Omröstningen sker via kommunens hemsida hemsida http://www.varnamo.se/kultur eller med en papperstalong på biblioteket.

De nominerade är:
Nisse Simonsson, författare, läkare, föreläsare
Ingela P Arrhenius, illustratör och grafisk designer
Mickan Thor, författare, fotograf och bloggare
Håkan Ericsson, förbundskapten U21-landslaget i fotboll, herrar
Simon Norrsveden, artist

–  Vi har fått in ett 30-tal förslag och bland dem valt ut fem som spänner över olika områden och som samtidigt känns realistiska att boka till en rimlig peng. Känns som att vi hittat fem kandidater med bra spridning, säger kulturchef Lars Alkner.
Den som får flest röster bjuds in till ett framträdande i Värnamo. Om hen inte har möjlighet att komma får nummer två i omröstningen tillfrågas.
–  Vi har redan märkt att det är flera av de nominerade som har många förespråkare, så det kan mycket väl bli så att ytterligare någon bjuds in inom ramen för vårt ordinarie program, säger Lars Alkner.

Omröstningen pågår fram till måndag 28 september.