Nyheter

Ros-Marie informerade om kommunens aktiviteter på årsmöte

Nyheter Arvid Andreasson berättar om SPF Bor-Rydaholms innehållsrika och välbesökta årsmöte.

Ros-Marie Klasson, chef för enheten för förebyggande insatser inom omsorgen i Värnamo kommun, besökte SPF Bor-Rydaholms årsmöte och berättade kommunens aktiviteter för äldre. Arkivbild: David Alin

 

SPF Bor-Rydaholm har nog slagit rekord (procentuellt) i antalet deltagare på ett årsmöte. I tisdags (den 5 april) hände detta fenomen på 2022 års årsmöte på Ansgarsgården i Bor. Av föreningens 138 medlemmar var 65 närvarande, vilket var nära hälften. Det är ju inte direkt någon ungdomsförening, men viljan och önskan av gemenskap är tydlig efter viss isolering en tid bakåt. Dagens 38 beslut klubbade ordförande Leif Nygren igenom med stor vana. Ordföranden valdes om, liksom övriga som stod på tur. Styrelsen består nu utöver ordföranden av: vice ordförande Bengt Einarsson, sekreteraren Kerstin Keijser, kassören Tore Johansson, Peter Weihed, Karl-Magnus Svensson och Arvid Andreasson. Valberedningen hade gjort ett grundligt förarbete vilket underlättade oerhört. De flesta stod till förfogande i fortsatta uppgifter i föreningen. Konstigt nog är det inte så stora problem att få de viktigaste platserna fyllda. Sigvard Holmström avtackades med blommor för sin tid som KPR- ledamot och får efterträdas av två: Bengt Einarsson och ordföranden. Flera nya samlingar beslutades.

Så blev det dags för eftermiddagsfika för hungriga pensionärer med smörgås och kaka som grupp 1 fixat. Många härliga samtal utspann sig i hela välfyllda lokalen.

Därefter lyssnade vi till Ros-Marie Klasson med flera från Värnamo kommun om vad vi kan göra när vi inte orkar vara aktiva i SPF längre. Det var också lite tips om hjälp för anhöriga vid olika svårigheter. Vad kommunen bidrar med aktiviteter på olika sätt.

Vad vore en SPF-träff utan vinstdragning av årorna som såldes vid ankomsten. Många lyckliga vinnare åkte sen glada hem och struntade i oss som inte vann… Leif tackade slutligen alla som kommit och speciellt Ros-Marie med grupp som fick fina blommor. Även grupp 1 som ordnat det praktiska för dagen fick osynliga rosor?

Text: Arvid Andreasson

Taggar