Nyheter

Roligaste skolan har startat

Nyheter – Jätteroligt, säger barnen om den skola som startat efter den riktiga skolans slut. Det handlar om Cirkus Cirkör som nästan varje år sedan 2003 haft cirkusskola i Folkets Park i Värnamo.

  [1/14]

  [2/14]

Delar ur förmiddagens grupp  [3/14]

  [4/14]

  [5/14]

  [6/14]

  [7/14]

  [8/14]

  [9/14]

  [10/14]

  [11/14]

  [12/14]

  [13/14]

Lennart Stockhaus är nöjd med sommarens aktiviteter  [14/14]

I år är det något färre barn än vanlgt men ändå ganska många som vill lär sig mer hur det är att vara cirkusartist.
I år är det Emanuel Axelsson, Moa Karlsson och Mikaela Valencia Veide som leder cirkusskolan. På förmiddagarna är det de yngre i ålderns 7–9 år. På eftermiddagarna blir det lite mer avancerade övningar för dem som är tio år och uppåt.
– Man får hålla på med jonglering, gå på lina, paraakrobatik och lite mer, berättar Emanuel Axelsson.Totalt är det nästa 20 deltagare.
– Ökad konkurrens de senaste åren har gjort att vi har lite färre barn, säger Lennart Stockhaus vid Folkets Park.Genom att det är lite färre barn blir det bra för deltagarna då ledarna får möjlighet att ägna mer tid åt varje deltagare.

På fredag avslutas det hela med en stor föreställning där barnen får visa upp sina färdigheter för släkt med flera intresserade.

–Det är som vanligt stor verksamhet i parken här i sommar som Barnens festivaldag i ett arrangemang av oss, kulturförvaltningen och ABF, berättar Lennart Stockhaus.

En rockabillyfestival och konsert med Jenny Lind-stipendiaten Kine Sandströ står även på programmet i sommar liksom teateräventyret ”Djungelns hemlighet” med Eva Funk och Höna pöna. Sedan lockar parken med golf, servering med mera.

Cirkusen som sådan ska på sommarturné och en av föreställningarna ges i Rydaholms Folkets Park.

 

Fakta om Cirkus Cirkör

Cirkus Cirkör startades 1995 med målet att etablera nycirkuskonsten i Sverige, konstnärligt och pedagogiskt samt sätta Sverige på nycirkusens världskarta.

Cirkus Cirkörs verksamhet rymmer nu föreställningar på turné i Sverige och världen, kurser och pedagogiska program för unga med eller utan funktionsnedsättning och för äldre, gymnasieprogram i nycirkus samt events för företag och organisationer.

Cirkus Cirkör driver också Cirkör LAB – en kreativ utvecklingsmiljö med bland annat residens för artister och kreatörer från hela världen.

Taggar

Dela