Nyheter

Roland Utbult gästar Skillingaryd

Nyheter Till helgen gästar Roland Utbult kristdemokraternas årsmöte i Skillingaryd. En välkänd musiker och riksdagsledarmot som kommer visa filmen ”Roland Utbult - Jag kommer som jag är” och berätta om livet i riksdagen.

Roland Utbult bor på Öckerö utanför Göteborg och har båda arbetat som lärare och inom räddningsmissionen med hemlöshet innan han klev in i riksdagen 2010. I november 2015 tog han sedan rollen som Kristdemokraternas kulturpolitiska talesperson med en plats i kulturutskottet.

Utbult förklarar själv att inom kulturutskottet så har man hand om allt som har med scenkonst, konstnärers, musikers och andra kulturskapares arbetsliv att göra.
– Dessutom ligger idrotten i kulturutskottet, förklarar Utbult.

Hur kommer det sig att du besöker Skillingaryd på söndag?
– Först skall Stefan Quinths film ”Roland Utbult – Jag kommer som jag är” visas i Missionskyrkan men från början fick jag en fråga om jag ville komma och hålla ett föredrag under KD:s årsmöte.

Vad kommer du att berätta om på söndag?
– Filmen talar för sig själv, om mitt liv i alla dess nyanser. Vi kommer att ha ett samtal efteråt som reflektion på filmen och sedan på årsmötet så kommer jag berätta om livet i riksdagen, om kristdemokraternas politik och prioriteringar som vi gör.

 

Text: Linn Törnberg

Taggar