Nyheter

Rinaldo Miller (KD): EU, säkerställ fred, frihet och frihandel

Nyheter I vår nya artikelserie "Kvartalskollen" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i globala, nationella och lokala frågor. I dag möter vi Camilla Rinaldo Miller (KD).

Camilla Rinaldo Miller (KD). Bild: David Alin

Europa

Vilken fråga tycker du är den viktigaste i EU-valet?

– I förra valrörelsen gav Kristdemokraterna löfte om att göra EU mer lagom igen. Det löftet gäller fortfarande och utifrån det blir min viktigaste fråga:

Att EU åter ska rikta fokus på att säkerställa fred, frihet och frihandel.

 

Nationellt

Vilka energikällor har Sverige om tio år?

– Vi kommer att ha en bred mix av energikällor såsom vatten, vind, sol men mer kärnkraft. Det behövs för att det ska finnas tillräckligt med el när den behövs som mest. Inte bara på dagar då det är soligt och blåser mycket. Tror även att det kommer att utvecklas nya energikällor som vi i dag inte räknar med.

 

Kommunen

Medborgarförvaltningen ser positivt på en satsning på motorgård för ungdomar i Värnamo kommun. Vad tycker du om ett sådant förslag?

– Att ungdomar har olika intressen och sysslar med andra aktiviteter än bara idrott är positivt. Därför ska vi såklart uppmuntra och stödja förslag där ungdomar kan få möjligheter att träffas. Det är bara bra om fler går tillsammans för visa att man vill satsa på ungdomarna i Värnamo kommun.

Taggar

Dela


1 reaktion på Rinaldo Miller (KD): EU, säkerställ fred, frihet och frihandel

Vi måste sluta vurma för EU. Vissa tycks fortfarande tro att EU är som förr, det vill säga en västeuropeisk handelsgemenskap. Dagens EU är något helt annat! En genomkorrumperad och alltmer odemokratisk union som lägger sig i allt och inte tar någon som helst hänsyn till medlemsländernas nationella intressen och förutsättningar. Att EU skulle kunna säkra freden känns främmande med kandidatländer som Turkiet, Ukraina, Bosnien, Georgien, Serbien med flera.
Flera av dessa kandidater är inblandade i olika konflikter och är i flera fall mycket fattiga länder!
När vi samtidigt ser rika länder som Storbritannien, Norge och Schweiz stå utanför EU ger det inte mycket hopp för någon fredlig framtida gemenskap. Flera av kandidaterna har dessutom ett minst sagt tvivelaktigt demokratiskt rykte! Turkiet håller flest fängslade journalister i världen. Landet kommer att få stort inflytande vid ett medlemskap med ökade spänningar. Vi ser redan idag spänningar mellan östra och västra EU.
Dessa spänningar kommer att bli ännu mer påtagliga i framtiden. Endast en mycket stark ledare kommer att kunna hålla ihop en union med så många till karaktären olika länder.
Och det är väl detta vi helst inte vill se?
Sverige måste gå ur EU och stärka samarbetet med Storbritannien, Norge och Schweiz! Fler kommer att följa efter…

Kommentarsfunktionen är stängd