Nyheter

Riktar kritik mot Trafikverket för bristande vägunderhåll

Nyheter Underhållet av de statliga vägarna i kommunen under vintern hade flera brister. Det menar kommunstyrelsen i ett brev till Trafikverket.

Underhållet av de statliga vägarna i kommunen under vintern hade flera brister. Det menar kommunstyrelsen i ett brev till Trafikverket. Bilder: Pressbilder

Läs brevet i sin helhet nedan:

Den gångna vinterns utmanande väderskiftningar har haft stor påverkan på vägnätet i Värnamo kommun. Enligt de rapporter Värnamo kommun mottagit har flertal punkteringar och hjulskador skett på riksväg 27 genom kommunen, orsakat av beläggningsskador och så kallade potthål. Enligt de uppgifter vi har fått till oss har akuta åtgärder dröjt uppemot 14 dagar vilket måste anses beklagligt. Framför allt är sträckan förbi Bredasten drabbad, en sträcka med högt trafiktryck där underhåll borde vara prioriterat. Ett vägräcke i Rydaholm (riksväg 27) borde ha uppmärksammats under de återkommande inspektionerna, men problemet kvarstår sedan minst ett år. Sträckan mellan Hånger kyrka och Dannäs (F558) är hårt drabbad, här har även två tragiska olyckor med dödlig utgång skett de senaste åren. En reflektion från vår personal på Gata/Park är att de vid flertal tillfällen stött på salt- eller sandbil när vägarna inte varit i behov av saltning/sandning och samtidigt saknat dess närvaro när väglaget verkligen krävt saltning/sandning. Med denna skrivelse och ovan nämnda exempel önskar Värnamo kommun göra Trafikverket uppmärksam på de brister i underhåll som uppmärksammats under den gångna vintern samt de problem detta orsakat.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Riktar kritik mot Trafikverket för bristande vägunderhåll

Har påtalat problemen med vägen Hånger/Dannäs i många år, men minimal respons. Skickade med synpunkter om vägen till byamötet med kommunen tidigt i höstas. Hoppas kommunen får mer respons.

Kritiken är väldigt befogad, men hur var det med att kasta sten i glashus. Kommunen är inte bättre själv när det gäller vinterväghållning.

Kommentarsfunktionen är stängd