Nyheter

Riktar kritik mot fastighetsskötsel

Nyheter Vissna blommor och ovårdade trädgårdsland får boende i Bredaryd att gå i taket. – Det här är tragiskt, säger en boende till Värnamo.nu.

Vissna blommor och ovårdade trädgårdsland får boende runt Torpagården i Bredaryd att gå i taket.  [1/4]

Vissna blommor och ovårdade trädgårdsland får boende runt Torpagården i Bredaryd att gå i taket.  [2/4]

Vissna blommor och ovårdade trädgårdsland får boende runt Torpagården i Bredaryd att gå i taket.  [3/4]

Vissna blommor och ovårdade trädgårdsland får boende runt Torpagården i Bredaryd att gå i taket.  [4/4]

För många innebär våren och sommaren att se naturens kretslopp ta vid, men för de boende runt Torpagården i Bredaryd är det allt annat än frid och fröjd. Vissnade blommor och ogräs dominerar i de olika trädgårdslanden.

– Det här är inget man vill visa upp. Det ser för tragiskt ut. De ansvariga borde skämmas över den här skötseln, säger en boende till tidningen. 

De som ansvarar för trädgårdsskötseln i området är det kommunala bostadsbolaget Finnvedsbostäder. Förvaltningschef Andreas Farving har tagit del av bilderna i reportaget och kommenterar skötseln på följande sätt.

Självklart har vi en högre ambitionsnivå gällande utemiljöskötseln än den som bilderna visar, detta kommer att åtgärdas snarast, hälsar han. 

Bostadsbolaget hanterar över 612 384 kvadratmeter yta i kommunen. Bland annat 24 731 kvadratmeter naturmark, 242 977 kvadratmeter bruksgräsmatta och 22 982 kvadratmeter bruksbuskage.

– Vi har elva stycken heltidsanställda och fyller sedan på med fyra till sex stycken säsongsanställda som arbetar mellan april och september. I samband med skolavslutningen så ansluter ett större antal sommarjobbare. Vid ett normalår så brukar denna bemanningen räcka till, i vissa fall så ökar vi på ytterligare. Då utemiljön är en viktig del av boendet så får vi givetvis både positiv och negativ återkoppling. Vi tar till oss av denna kritiken med mål att ständigt förbättra oss, säger Andreas Farving. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Riktar kritik mot fastighetsskötsel

Underhållet på Stensötan Värnamo behöver också ses över. Balkonger, smutsiga, flagad färg inte trevligt att sitta på balkongerna. För 6 200 i månaden tycker man att persienner bör ingå. Kanske de börjar bli för stora.

Det verkar vara ett problem på fler ställen! På Lindgården i Rydaholm frodas kirskålen i landen och odlingslådorna har ruttnat. Är det inte viktigt med utemiljön när de äldre vill kunna sitta ute och njuta av de olika årstiderna?

Det är skandal att gång efter gång snacka om sommarjobbarna när de blir påkomma med att missköta ett område. Erkänn att ni slarvar och åtgärda det omedelbart.
Med de höga hyror ni tar ut av alla oss som bor hos er så finns det inga rimliga skäl att det ska se ut som de gör i reportaget.
Samma sak var det på Valdemarsgatan i Värnamo och där är det inte åtgärdat ännu.Det var för ett år sedan ni skulle fixa det.
Nej, det är dags att ni slutar skylla på saker.
Som knäckehäxan sa: Sluta jiddra, brja trolla!ö

Kommentarsfunktionen är stängd