Nyheter

Riksdagsledamoten om framtiden: ”Satsa på sakfrågor”

Nyheter I en exklusiv intervju med Värnamo.nu delar Lars Adaktusson med sig av en framtidsutsikt. 

Ensidig nyhetsförmedling och demokratisk utveckling stod i fokus när riksdagsledamoten Lars Adaktusson gästade Allianskyrkan.

Efter föreläsningen om Israel i politik och medier fick Värnamo.nu chansen att intervjua Lars Adaktusson.

I somras erkände partiledaren Ebba Busch sig skyldig till den grovt förtal i den uppmärksammade husaffären. Hur mycket tror du att affären har skadat partiet?

– Nu är både förtalsdelen och själva hustvisten avklarad. Jag hoppas att partiet går vidare och fokuserar på att bygga upp det förtroende som har skadats. Vi (partiet) behöver satsa mycket på våra sakfrågor. 

Kandiderar du för en ny period? 

– Nej, jag har bestämt att inte göra det. Fyra år i Europaparlamentet och en mandatperiod i riksdagen får sätta punkt för den här typen av jobb.

Det pratas om att landsbygdsväljarna väljer Sverigedemokraterna framför Kristdemokraterna. Hur tänker du om det?

– Jag känner inte igen mig i den bilden. Vi har gjort en väldigt tydlig satsning på landsbygdsfrågor och har en riksdagsledamot, Magnus Oscarsson, som betyder mer för oss än många fler och som satsar mycket på jordbruksorganisationerna. Vi har gjort en medveten uppgradering av de frågorna, vilket har gjort att vi har fått väljare från Centerpartiet, som har upptäckt att Kristdemokraterna har en god jordbrukspolitik.

Hur ser du på samarbetet mellan Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna?

– Vi har under den här mandatperioden varit med om att stödja och fatta beslut för att samtala och förhandla med alla partier i riksdagen. Försöken att isolera Sverigedemokraterna har inte lyckats och det har inte varit försvarbart. Vi måste vara väldigt tydliga med att vi har olika bakgrund och ideologier, om man jämför mellan partierna. Uppgörelser med Sverigedemokraterna och andra partier är bra och viktigt, men jag tror inte att det finns förutsättningar för att bilda en allians på högersidan. Vi har en samsyn i flera stora frågor, men det finns även skillnader, bland annat synen på EU och Nato. Stora delar av Sverigedemokraternas budgetförslag finansieras genom en halvering av bistånden, vilket för mig som kristdemokrat är otänkbart.

Taggar

1 reaktion på Riksdagsledamoten om framtiden: ”Satsa på sakfrågor”

Kommentarsfunktionen är stängd