Nyheter

Rihab har fast jobb – utvisas efter ansökningsstrul

Nyheter Rydaholmsbon Rihab Sahib har byggt ett liv i Sverige. Trots att hon har ett fast jobb har Migrationsverket bestämt att hon ska utvisas. 

Rydaholmsbon Rihab Sahib har byggt ett liv i Sverige. Trots att hon har ett fast jobb har Migrationsverket bestämt att hon ska utvisas. Bild: Privat

2015 kom Rihab Sahib som ensam tjej från Irak som asylsökande till Sverige. Hon har under de sju åren i Sverige fått en fast anställning via ett bemanningsföretag, skaffat egen lägenhet och egen bil. Efter att ha fått avslag på sina två första ansökningar om asyl, fick hon möjligheten att i stället ansöka om ett förlängt arbetstillstånd på två år. På grund av ansökningsproblem inkom Rihab Sahibs ansökan i mitten av december, två veckor efter att den skulle varit inskickad. Trots att hon uppfyller alla villkor för att beviljas arbetstillstånd och en vädjan från bemanningsföretaget Wikan Personal AB har Migrationsverket beslutat att Rihab ska utvisas till Irak.

– Jag har kämpat i fyra år och har byggt ett eget liv här. Jag har hela tiden koncentrerat mig på att jobba, kämpa och vara duktig på mitt jobb. Ändå ska allting handla om så små detaljer som att skicka in en ansökan i specifik tid. Trots att Oskar Håkansson (min chef på Wikan Personal AB) ringer till Migrationsverket och vädjar om att jag måste få vara kvar i Sverige, så ser inte myndigheten det som en anledning för att ändra sitt beslut. Jag har fokuserat på att få vara en bra människa och jag har gjort allt för att få stanna kvar. Två svenska företag erbjuder mig heltidskontrakt, men Migrationsverket menar att jag inte får stanna kvar utan måste ansöka om arbetstillstånd utomlands. Något måste Migrationsverket kunna göra, det är sjukt, säger Rihab Sahib. 

Rihab Sahib riskerar nu på grund av allt ansökningsstrul att få återvända till Irak.

– Jag kom som ensam tjej från kriget i Irak och nu ska jag som ensam tjej flyga tillbaka dit. Det är jättefarligt i Irak. Jag kommer inte att klara mig där, jag kan som ensam tjej inte bo där någonstans. Jag har hela min familj i Europa, min pappa bor i Österrike och de andra i Sverige. Jag har ingenstans att ta vägen i Irak. Det är sjukt att de vill skicka tillbaka en tjej samtidigt som dess arbetsgivare gör allt för att hon ska få bo kvar. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Rihab har fast jobb – utvisas efter ansökningsstrul

Migrationsverket tillsammans med Försäkringskassan är våra två sämsta myndigheter. De bara förstör för vanligt folk.

SD:s invandringspolitik verkställd av en S-regering. Så fint är den. Och mycket värre blir det om de kommer till makten…

Vi skattebetalare har gett henne en fristad från och annat elände. Vi har gett henne en gymnasial utbildning och nu när hon har jobb och betalar skatt så får hon inte stanna. Det finns många ambitiösa människor som kommer hit och Rihab är en av dem. Hon har kommit in i det svenska samhället och gör rätt för sig. Hon är värd att få bli svensk och bli behandlad som en ung vuxen med stabilitet och inte utskickad till Irak där hon kan bli behandlad hur som helst då hon inte har någon anknytning i landet. Nej, nu får Migrationsverket verkligen tänka om för annars mister vi en skattebetalare och positiv individ ytterligare.

Hon får inte stanna, men mängder av kriminella får det.

Sverige stinker.

Kommentarsfunktionen är stängd