Nyheter

Rev uterum utan lov – får betala vite 

Nyheter Två fastighetsägare får betala över 10 000 kronor i vite för att ha rivit ett uterum utan giltigt startbesked.  

Två fastighetsägare får betala över 10 000 kronor i vite för att ha rivit ett uterum utan giltigt startbesked. Arkivmontage: David Alin

I mars månad startade samhällsbyggnadsförvaltningen ett ärende om olovlig rivning av ett uterum på en fastighet i kommunen. 

Under försommaren gjorde tjänstemän ett tillsynsbesök på fastigheten tillsammans med en av fastighetsägarna. Vid besöket noterade tjänstemännen att ett uterum på 25 kvadratmeter hade rivits utan erhållet startbesked. Eftersom startbeskedet saknades hade samhällsbyggnadsförvaltningen rätt att kräva en byggsanktionsavgift. Förvaltningen skickade ut ett brev till fastighetsägarna, där de fick möjlighet att kommentera byggsanktionsavgiftens storlek samt förklara varför uterummet hade rivits utan lov, vilket de gjorde i skriftlig form.

Samhällsbyggnadsnämnden gick på tjänstemännens linje och beslutade att fastighetsägarna ska betala ett vite på 10 143 kronor för att ha rivit uterummet utan startbesked.

Taggar

Dela


1 reaktion på Rev uterum utan lov – får betala vite 

Oj, har samhällsbyggnadsförvaltningen vaknat nu? Vad händer med alla andra svartbyggen och de alla de olovliga åtgärder kommunen själva utfört? Ibland tror man att de är blinda i kommunhuset när de går förbi saker själva.

Kommentarsfunktionen är stängd