Nyheter

Restaurang får föreläggande för bristande rengöring

Nyheter Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att förelägga en restaurang i Värnamo att upprätta ett system för rengöringsrutiner för att lokalerna ska hållas rena och i gott skick.

Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att förelägga en restaurang i Värnamo att upprätta ett system för rengöringsrutiner för att lokalerna ska hållas rena och i gott skick. Arkivbild: Pixabay

Samhällsbyggnadsförvaltningen har inspekterat livsmedelsanläggningen vid två tillfällen under året. Vid samtliga inspektionstillfällen har det funnits allvarliga brister i anläggningen rörande lokalens rengöring.

”Livsmedelsföretagare ska ha rutiner och arbetssätt för att alla föremål som kommer i kontakt med livsmedel ska rengöras effektivt och desinficeras när det är nödvändigt. Rengöring och desinficering ska ske tillräckligt ofta för att förhindra risk för förorening och smitta. Vid inspektionen kunde konstateras att lokalens rengöring var bristfällig”, skriver samhällsbyggnadsförvaltningen.

Mot förvaltningens bakgrund i ärendet beslutade samhällsbyggnadsnämnden på sitt senaste sammanträde att ge restaurangen ett föreläggande om att upprätta ett system för rengöringsrutiner senast den 1 december 2021.

Taggar

Dela


1 reaktion på Restaurang får föreläggande för bristande rengöring

Kommentarsfunktionen är stängd