Nyheter

Renspolning av vattenledningsnätet i Bor

Nyheter Från måndag fram till slutet av juni utför Svapipe AB renspolning av vattenledningsnätet i Bor. Syftet är att förbättra vattenkvaliteten och förebygga problem med missfärgat vatten.

Arkivbild: Henrik Skoglund

Den metod som kommer att användas innebär att tryckluft och vatten leds in och ut i ledningssträckan via brand- eller spolposter. Det luftblandade vattnet avskiljer avlagringarna (järn, mangan) i röret och spolas ut.

Påverkan hos kunder

Servisledningar till fastigheter i området kan få missfärgat vatten i samband med spolningarna. Missfärgning kan även uppstå utanför det område där spolning pågår. Missfärgningen är inte farlig, men man ska inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning. Det är viktigt att man låter vattnet spola kraftigt i kallvattenkranen efter avslutat arbete för att få ut luft och missfärgning. Spola inte i toalettstolen förrän samtliga kranar är renspolade. Om du spolar innan arbetet är avslutat så kan det leda till igensättning av filter och ventiler.

Vi ber om överseende med de olägenheter som renspolningen medför för dig. Vi hoppas och tror att du har förståelse för de åtgärder som utförs då vår målsättning är att du ska få ett stabilt och bra vatten i dina vattenkranar.

Renspolningen delas upp i etapper. En del fastigheter kan bli berörda flera gånger. Information till berörda kommer att skickas ut. Varje vecka lägger vi också ut information under servicemeddelande om vilka gator som berörs kommande veckan.

Första veckan är det två nattspolningar och det kommer att påverka hela Bors samhälle. Nattspolningarna sker måndag till tisdag och tisdag till onsdag, kl. 22.00-5.00.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Renspolning av vattenledningsnätet i Bor

Samma visa varje år. Köp inte hus i Bor. Borde få en förvarning om detta när man tänker köpa hus här.

Kommentarsfunktionen är stängd