Nyheter

Rensa upp i Lagan

Nyheter Rensa upp i Lagan så att det går att åka med en mindre båt från Osudden till Åbron.

Kommunen bör rensa bort nedfallna träd och grenar så att Lagan blir farbar, anser förslagsgivaren. Foto: Peter Magnusson

När kommunfullmäktige sammanträder på torsdag finns det flera medborgarinitiativ som mötet har att ta ställning till.

Ett av dessa förslag handlar om att rensa upp i Lagan, så att det blir möjligt att åka med en mindre båt från Osudden, genom Apladalen och upp till Åbron.

Författaren till medborgarinitiativet är Tomas Backnäs.

Han beskriver i sitt förslag hur man tidigare kunde åka den aktuella sträckan på Lagan och att det var en fantastisk resa genom en vacker natur.
Han föreslår en större upprensning  av Lagan. , från Osudden och så långt uppströms som det är ekonomiskt försvarbart. Han pekar också på möjlighet att ha en turisttrafik med en mindre båt.
Han konstaterar att Lagan i nuläget är fylld av nedfallna träd och grenar.
Ett annat medborgarinitiativ är skrivet av Cecilia Fransson.
Hon konstaterar kortfattat att det saknas möjlighet för badgäster att byta om vid Näsuddens badplats. Hon föreslår en enkel lösning och hänvisar bland annat till badplatsen vid Mellbystrand. Där finns det nu på flertalet platser möjlighet till att byta om.

Det är dags att rensa upp Lagan anser förslagsgivaren. Foto: Peter Magnusson

Taggar

Dela


3 reaktioner på Rensa upp i Lagan

Hela Värnamo kommun är en katastrof, blir sämre och sämre för varje år som går.

Och fina Karlsdal är på väg att förstöras också, med lägenheter på ett fint grönområde! Nej tack!

Är glad att jag flyttat från kommunen! Kommer aldrig heller återvända.

Tror inte mina ögon! är det verkligen sant? Att man inte kan komma med båt från Vidöstern till Åbron. Stor skandal i så fall. Men minst lika viktigt, att kunna paddla från Hörle till Värnamo. Rena rishiet på flera ställen. Ska turister bara besöka Apladalen och Vandalorum? Satsa på kanoting, många tyskar gillar det. Är ju aktuellare än någonsin, att röra på sig på sin ledighet. Sverigeturismen ser den trenden de senaste åren. Röj omedelbart!

Jättebra med upprensning av LAGAN
Ansvariga kan ta en studieresa till Söderköping och Trosa. Föredömen där de tar till vara det som ett vattendrag i en tätort kan skapa.
Heja på

Kommentarsfunktionen är stängd