Nyheter

Rektorn: ”en lugn situation”

Nyheter Gymnasierektorn Svante Leo blev inte överraskad över regeringens besked om distansundervisning.

Från och med måndag 7 december fram till jullovet övergår Finnvedens gymnasium till distansundervisning, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att eleverna är välkomna tillbaka till skolan igen den 7 januari.

– Jag kan inte säga att gårdagens besked var överraskande, men vi har en en relativt lugn situation på skolan, med enstaka fall. Vi har haft ett nytt fall den här veckan, säger Svante Leo, rektor för den tekniska sektorn.

Skolan ser även en positiv trend med en minskad frånvaro.

– Att vi har haft en ökad frånvaro nu är inte konstigt, med tanke på att eleverna har blivit tillsagda att uppvisar man symtom så ska man inte gå till skolan. Nu ser vi att frånvaron har minskat, den är inte nere på normal nivå, men inte långt därifrån, säger Svante Leo.

De flesta proven skjuts upp eller genomföras på distans. Ett nationellt prov i matte i december genomförs på skolan. Skillnaden från vårens distansstudier är att gymnasiesärskolans undervisning sker som vanligt, att vissa praktiska moment genomförs på plats och att introduktionsprogrammen närvarar på plats.

– Vi har upptäckt att elever har haft det svårare att ha distansstudier, så därför gör vi det här undantaget. Det finns även en öppning för de elever som känner att de inte kan studera hemma att komma till skolan. När det gäller de praktiska momenten är det upp till respektive program och lärare att göra den bedömningen. APL (Arbetsplatsförlagt lärande) fortgår som vanligt. Introduktionsprogrammen äter som vanligt i matsalen och det finns möjlighet för de elever som finns att hämta matlåda, även för eleverna i ytterområdet, säger Svante Leo.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Rektorn: ”en lugn situation”

Klart det är ett bra beslut när man egentligen kommer till skolan för att vara med vänner och sedan jobba hemma. Det är sällan man jobbar på lektionerna.

Hm, hur många och oftast många vill inte ens på skolan se eller betitta, för att inte få på sin last eller inneha.
Dessa, som kanske behöver det mest och bäst, men bliver inte sedda.
Ingen verkar ha brytt sig, på flertalet år som Figgy som skola funnits.
Bara undrar, som anhörig.
Nu göms flera ungdomar inlåsta, i och under sina hemmets vrår.
När kan tv:n ens sända om de, och kanske rädda dem.
Bara undrar.

Kommentarsfunktionen är stängd