Nyheter

Rekordmånga nya coronafall

Nyheter Antalet coronafall ökade kraftigt i Sverige förra veckan. Och i Värnamo rapporterades fler fall än någonsin tidigare. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

Under vecka 1 rapporterades 223 nya bekräftade fall av covid-19 i Värnamo kommun.  Det är en klar uppgång jämfört med den föregående veckan (+126 fall) och den tredje veckan i följd som antalet bekräftade fall ökar. Antalet bekräftade fall i Värnamo just nu fler än de varit under någon annan vecka under pandemin.

Sett till befolkningen hittades 65 nya fall per 10 000 invånare i Värnamo under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en låg nivå.

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Jönköping, där 105 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

I hela landet rapporterades 124 211 fall under vecka 1. Det är en ökning med 109 procent jämfört med veckan innan, samtidigt som antalet genomförda tester ökade. Flest nya fall hittades i Alingsås. I kommunen har 272 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

Källa: Newsworthy

 

Kommuner i länet

Taggar

1 reaktion på Rekordmånga nya coronafall

Snart bör ju betänkas på vem tjänar på coronafallen.
Givetvis läkemedelsindustrin och sjukvården har ju fått upp sina löner en bra bit.
Men alla andra då, som går mellan vuxna och barn och inte sett skymten av dessa vackra skyddskläder som skulle ha kommit alla till del.
Klart är ju är det säkert gått till någon annan som sitter och ruvar på dem och kanske rent av har gett klapparna ut i juletiden till sina egna nära och kära som skydd.
Men läskigt värre lär det bli, för alla i Svea rike verkar vara struts födda, stoppar ner huvudet i sanden både före och efter pandemin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *