Nyheter

Regnell (L): Jag tror på vår demokrati och vår suveränitet

Nyheter I artikelserien "Allvarligt talat" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i flera heta nationella och lokala frågor. I dag möter vi Peter Regnell (L).

Peter Regnell (L). Bild: Pressbild

Vad tycker du om Sveriges ansökan att bli medlem i Nato?

– Oundvikligt. För vår frihet för vår säkerhet mot en antagonist borta i öster som ständigt dikterar upp hur vi i fria väst ska bete oss. Är själv med i hemvärnet och tror på vår demokrati och vår suveränitet. Det är något jag kontinuerligt står bakom. Vill bejaka och försvara.

Vad tycker du om koranbränningarna? Vad ser du för lösningar på problemet?

– Dessvärre har vi alltför många som vill missbruka sin rätt att vilja vara isberget på rätt grunder. Att leva tillsammans oavsett etnicitet, religion eller hudfärg. Att vi fortsatt enligt vår grundlag ska förbjuda bränningar av specifika böcker kommer tyvärr bara leda till vidare eskalation och fler och fler undantag behöver instiftas, men därmed är det oavsett skrift beklagligt att personer påhejade av andra anstiftare och påverkanskampanjer kan få detta utrymmet.

– Lösningen på problemet är egentligen ganska enkelt. Personer som blir illa berörda bör avstå att åka och kolla på denna idioti. Media och journalister bör också avstå att medverka till att skapa en större polarisering. Finns den ingen som har vetskap om dessa koranbrönningar då står dessa personer där själva. Ungefär som att ingen skulle ha en vetskap om vilka böcker jag bränner bakom mitt hus eller inte.  

Vad tycker du om gängkriminaliteten? Hur ska vi bekämpa den?

– Det är riktigt hemskt att vi ska behöva ta itu med gäng när dessa personer egentligen ska utbilda sig. Hårdare straff. Enklare fängelser och ingen möjlighet till att träffa nya därinne är vissa åtgärder. Flytta gärna på dem några gånger under sin fängelsevistelse. Har de inte svenskt medborgarskap ska de utvisas efter utsläppsminskningar. Vi koncentrerar oss också alltför mycket på gängen när vi bör koncentrera oss mer på de som köper drogerna. Även högre straff där.. det hade medverkat till ingen demand, ingen supply. Så länge alltför många önskar knarket till sina kontor och hemmaleveranser så kommer vi inte åt pudelns kärna.

Vad tycker du om förslaget om anmälningsplikt för offentliganställda?

Angiveri är jag starkt emot. Att vi inför någon form av nyare stasi är inte lösningen. Att lärare och läkare och offentligt anställda ska behöva anmäla personer. Det tillhör polisen, Migrationsverket med andra instanser att tillföra rätt personal. Ska inte läggas på enskilt anställda.

Behövs en ny viadukt i Värnamo? Varför/varför inte?

– Valfläsk. Jag som nyinflyttad bryr mig knappt. Människan är lösningsorienterad. Denna fråga ligger så djupt rotad i Värnamobon. Värnamo hade behövt viadukten men innan det ens finns på bordet hade vi kunnat lösa andra påfarter in till centrum i väntan på viadukten. En av dessa finns på papper från 1969: går via Västermogatan och ansluter via Uddebogatan. Troligen ganska billig att utföra också, men vi kan väl köra ett val till där viadukten ska lanseras i valmanifest. Om pengarna kastas på kommunen, ja då kommer viadukten.

Hur ser du på möjligheten att höja den kommunala skatten framöver? Varför/varför inte?

Absolut inte. Varför ska vi? Värnamo kommun har bra tillväxt. Visionen har visserligen ändrats något men kommer medföra ett bra skatteunderlag.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *