Nyheter

Regionen satsar på heltidstjänster

Värnamo.nu

Nyheter Region Jönköpings län ska erbjuda alla medarbetare heltidstjänst.

Dessutom ska arbetsuppgifter ses över för att använda kompetenser på rätt sätt – för en effektiv, tillgänglig och säker vård.

Senast 2018 ska heltidsarbete vara norm. Arbetet startar nu med att arbeta bort oönskade deltidsanställningar inom hälso- och sjukvården i Region Jönköpings län. Det handlar om knappt 200 medarbetare som anmält intresse för heltid, en halvering jämfört med 2011.

– Frågan är viktig ur ett jämställdhetsperspektiv då det i huvudsak är kvinnor som är deltidsarbetande, säger Anders Liif, som är personaldirektör i Region Jönköpings län.
– Vi har under flera år lyckats med att få till heltidslösningar för flera medarbetare som önskat arbeta heltid. Nu vill vi fortsätta med att utveckla arbetet så att flera som önskar arbeta heltid kan ges den möjligheten.

Jimmy Henriksson (L), talesperson i medarbetarfrågor och kompetensförsörjning, tycker helhet som norm är naturligt för en modern arbetsgivare.

”Här finns framtida yrkeskarriär”
– Oönskad deltid ska arbetas bort så att den som tänker sig att arbeta i hälso- och sjukvården kan känna sig trygg med att det finns en framtida yrkeskarriär. Här kan Region Jönköpings län bidra i arbetet för en mer jämställd arbetsmarknad.

För att möta ökade krav på verksamheterna, behovet av kompetens och en effektivare verksamhet har regionen startat ett arbete som ska leda till bättre arbetsprocesser, bättre planering av resurser och bättre användning av olika kompetenser.

”Kompetens tas tillvara”
– Vi löser inte vår kompetensförsörjning enbart genom rekrytering. Vi behöver hitta arbetssätt där vår samlade kompetens tas tillvara på bästa sätt, säger Anders Liif.

Jimmy Henriksson (L), tror att arbetet även kan ge fler effekter än att kompetenser används på bästa sätt:

– Jag är övertygad om att det även kan bidra till att utveckla olika yrkesroller och öka medarbetarnas arbetstillfredsställelse om de upplever att de får göra mesta möjliga nytta på jobbet.

Taggar

Dela