Nyheter

Raymond debatterar vård

Nyheter Det är angeläget att inleda en omprövning av synen på huvudmannaskap inom missbruks- och beroendevård så att en mer jämlik vård kan erbjudas, noteras i ett inlägg från bland andra Raymond Pettersson.

Raymond Pettersson (C). Arkivbild

Christer Jonsson (C), Cecilia Andersson (C), Gunilla Drive Jansson (C) och Raymond Pettersson (C) har lämnat en motion till SKL:s (Sveriges Kommuner och Landsting) kongress.

I samband med remisshanteringen av Missbruksutredningen (SoU 2011:35) avstyrkte SKL en förändring av det delade ansvaret mellan kommuner och landsting. Framför allt avstyrktes förändringen i huvudmannaskap, där regionerna skulle ansvara för all behandling (medicinsk, psykologisk och psykosocial behandling) och där kommunerna skulle ansvara för socialtjänstens hantering av psykosocialt stöd liksom stöd till boenden, sysselsättning och försörjning.

– I den praktiska tillämpningen av lagstiftningen blir dock gränssnittet mellan vad som är att betrakta som insatser enligt socialtjänstlagen och vad som är insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen otydligt för huvudmännen. Det leder inte sällan till svårigheter att komma överens om hur ansvaret ska fördelas mellan kommun och regioner, noterar Raymond Pettersson från Värnamo som är ombud på kongressen i nästa vecka.

– Forskningen och kunskapsutvecklingen visar alltmer tydligt att missbruk är ett tydligt sjukdomstillstånd och det innebär att det är djupt olyckligt att det inte finns ett sammanhållet behandlingsansvar såsom för andra sjukdomstillstånd. Därför är det angeläget att SKL inleder en omprövning av synen på huvudmannaskapsfrågan så att en mer jämlik vård kan erbjudas, säger Raymond Pettersson

Den 27–28 november 2019 genomförs SKL:s kongress i Linköping. Totalt samlas 451 ombud från hela landet varav 47 från Centerpartiet.

Taggar

Dela


1 reaktion på Raymond debatterar vård

Missbrukstillstånd enligt socialtjänstlagen….
Ska ses som Ett sjukdomstillstånd?

De, måtte i vår kommundel-vara som en PLUMP…

De kan i samme stund-bedra ALLT och Alla…

”– Forskningen och kunskapsutvecklingen visar alltmer tydligt att missbruk är ett tydligt sjukdomstillstånd och det innebär att det är djupt olyckligt att det inte finns ett sammanhållet behandlingsansvar såsom för andra sjukdomstillstånd”

Och…Ska dessa samhällsparasiter aldrig??? behöva KLÄ skott…och TAGA sitt EGNA ansvar , utan bara Andra skall bära deras ANSVAR..?

Hur länge, Äro alla byxade…?

*Att dra försorg, av andras misstag…
*Andras Gök-ungar i sine bon…
*Att inte, taga sitt eget Ansvar…Utan bara deras?
*Att de skola blåsa Allt från andra och int från sitt egne…

Tja, de kan vara som ATT ha me Dj him self att göra…

De int från Prada, men de verkar som så…

Låtom- dig int- LURAS…

De Äro-mästare på de…

Och deras ge-likar…

De verkar LEVA på ARV efter ARV och snuvar ALLT…

Så, Be en stilla bön-Att int Du, äro den nästa -te att snuvas…

Finns två kategorier på allt…

Dem eller politikerna…

Så e de, först killar de en aning, sen Svi de brasa…

Har en hört, långväga ekon från…

Men Brasan vore tänd-och förhoppningsvis knoppar….

Eldflugorna fast i ett annat stycke…

Kommentarsfunktionen är stängd