Nyheter

Rättvis kaféduo sprider glädje

Nyheter Med Gabriellé Berwebrink i köket och Marta Everstad vid disken går kaféverksamheten som en dans. 

Marta Everstad och Gabriellé Berwebrink sprider rättvis kaféglädje.

Har du någon gång varit på besök i Rättvist butik och café har du förmodligen träffat Marta Everstad och Gabriellé Berwebrink. I fem års tid har radarparet arbetat tillsammans och bidragit till kaféverksamhetens utveckling. 

– Ska jag sammanfatta det hela så är det jätteroligt att vara här och arbeta. För både mig och Gabriellé handlar det om att ansvar och engagemang hänger ihop. Vi vill det här tillsammans och då blir det roligt, säger Marta Everstad. 

Rättvist butik och café är en den av det sociala företaget Pelarsalen, som Svenska kyrkan i Värnamo driver tillsammans med Arbetsförmedlingen. Bo Stenfors driver second hand-butiken och Marta Everstad ansvarar för kaféet. Gabriellé Berwebrink kom in i kaféverksamheten 2016.

– Tiden går fort. Det är så otroligt roligt att vara här. Jag står för det mesta i köket och lagar våfflor med Marta sköter det andra. Det är så roligt att möta folk och kunder. Det bästa med Marta är att hon tar sitt ansvar, hon är noggrann och engagerad. 

För Marta Everstad har Gabriellé Berwebrinks intåg i kaféet inneburit mycket.

– För mig är Gabriellé min andra halva. Både hon och jag tar arbetet på högt allvar och jag är trygg och litar på henne, precis som hon litar på mig. Det bästa med henne är att hon är en god arbetskamrat och att hon kommer hit varje dag. Händer det något på vägen, så skriver eller ringer hon direkt för att meddela mig. 

Även diakonen Anna Bertilsson vill framhäva duons betydelse för verksamheten,. 

– Ni är väldigt lojala och pålitliga och tar ert ansvar för att sköta caféet. Som arbetsledare är jag otroligt trygg över att ni ordnar allting. Ni tar ert ansvar och gör ert arbete på ett föredömligt sätt. Caféet har blivit ett vardagsrum, det känns som kyrkans plats i veckan och det här får vi fortsätta att utveckla, säger Anna Bertilsson.

Under besöket får kaféet beröm av en kund, som utnämner kaffet till stadens bästa.

– Det är alltid roligt att få beröm av kunderna. Det vi hoppas på nu är att locka till oss lite yngre kunder. Jag vill tydligt understryka att alla är välkomna hit, hälsar Marta Everstad.

Taggar

Dela


1 reaktion på Rättvis kaféduo sprider glädje

Kommentarsfunktionen är stängd