Nyheter

Råttor i sopavfallet – nu vädjar förvaltning om åtgärder

Nyheter Råttor som bor i en utslängd madrass vid sophanteringen på en adress i Lanna skapar osämja. Nu vädjar samhällsbyggnadsförvaltningen till fastighetsägaren att vidta åtgärder.

Foto: Stick.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen har tagit emot ett klagomål från en anonym person. Personen har sett att det finns mycket råttor vid en fastighet i Lanna, närmare bestämt vid fastighetens sopstation. Personen tror att råttorna bor i en gammal madrass som ligger på marken. Störningen har upplevts då och då sedan lång tid tillbaka. 

Samhällsbyggnadsförvaltningen menar att i enlighet med miljöbalken är fastighetsägare skyldiga att se till att hålla sin fastighet fri från skadedjur samt att m råttor rör sig vid avfallshanteringen finns risk att de tar sig in i bostadshuset. Det skulle innebära en risk för olägenhet för människors hälsa. 

Förvaltningen rekommenderar fastighetsägaren att undersöka saken och vidta nödvändiga åtgärder för att undanröja eventuell risk för olägenhet. Förvaltningen förväntar sig ett svar i ärendet senast den 23 mars.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Råttor i sopavfallet – nu vädjar förvaltning om åtgärder

Det är väl ingen nyhet, kontaktar man Värnamo kommun så hänvisar dom till Såm och vise versa, moment 22.

Kommentarsfunktionen är stängd