Nyheter

Rådjuren trotsar viltstängslen

Nyheter Viltstängsel är ingen garanti för att bilister inte ska krocka med vilt.

Rådjuren trotsar viltstängslen och det blir ofta kollision mellan djur och bil. Arkivfoto: Carina Carlin.

Trots viltstängsel som händer det ofta att bilister krockar med vild. Framförallt handlar det om rådjur. Polisens presstalesperson, Thomas Agnevik berättar att det händer nästan dagligen.

– Vi får in väldigt många samtal om vilt som tagit sig in på fel sida om stängslet. – Framförallt handlar det om rådjur, berättar han.

Varför rådjuren tar sig in innanför avspärrningarna är oklart. Men Thomas Agnevik har en teori.

– Det är väl helt enkelt så att gräset är grönare på andra sidan stängslet, funderar han . I går skedde det två viltolyckor utanför Värnamo. Båda olyckorna var på E4:an som har viltstängsel.

Första olyckan inträffade tre kilometer söder om Bredasten vid 15.15. En bilist som kom körande i norrgående fil kolliderade då med ett rådjur. Kollisionen var förhållandevis lindrig. I alla fall inte värre än att rådjuret för egen maskin tog sig från platsen. Polisen fick tillkalla eftersöksjägare som skulle ta hand om djuret. Ingen person ska ha skadats.

Åtta timmar senare var det dags igen. En ny olycka på E4:an mellan ett rådjur och en bil. Denna olycka inträffade i höjd med Värnamo. Även den här gången blev det en lindrig kollision. Rådjuret skadades men tog sig vidare och polisen fick tillkalla eftersöksjägare.

Taggar

1 reaktion på Rådjuren trotsar viltstängslen

Om vägverket lagade viltstängslen, efter avåkningar som sker, så kommer endast rådjuren in vid av- och påfarter.

Kommentarsfunktionen är stängd