Nyheter

Publikrekord för musikcaféer och satsning på lunchkonserter

Nyheter Med över 300 sålda abonnemang slår musikcaféserien alla rekord. Samtidigt görs en satsning på klassiska lunchkonserter och så kommer operastjärnan Rickard Söderberg till Värnamo för två konserter.

Operastjärnan Rickard Söderberg och duon Nisse Landgren och Jan Lundgren är två av akterna på auditoriets scen i Gummifabriken. Pressbilder: Åsa Sjöström och Steven Haberland

I år firar musikcaféserien 30 år. I helgen inleds säsongen med Spirakvartetten och aldrig har intresset varit så stort. I veckan var 301 helårsabonnemang sålda. Det ska jämföras med ett enda sålt abonnemang när de återinfördes säsongen 2015/2016.

– Det är ett långsiktigt och målmedvetet publikarbete med kampanjer och riktad marknadsföring som ligger bakom. Sedan har det hjälpt till att vi nu har en fast scen i auditoriet i Gummifabriken med bästa tänkbara förutsättningar, säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Publiken har upptäckt att musikcaféerna alltid håller hög kvalitet, även om det är artister du inte hört talas om eller en genre som du normalt inte lyssnar på. Många köper nu abonnemang oavsett program.

Det medför det i grunden positiva problemet att antalet biljetter till de enskilda konserterna är betydligt färre. Till exempel så är konserten med Nisse Landgren och Jan Lundgren nästan slutsåld.

Lunchkonserter

Musikcaféerna är en del i samarbetsavtalet mellan Smålands Musik och Teater och Värnamo kommun. Det är även lunchkonserterna som testades förra säsongen. Konsert och lunch till ett billigt paketpris visade sig vara ett succékoncept, så nu utökas antalet lunchkonserter till två i höst och två i vår. Konsertserien inleds med att sju musiker ur Jönköpings Sinfonietta bjuder på Beethovens ”Septett op 20 i Ess-dur” och senare i höst bjuder musikalstjärnan Karin Mårtensson Ghods på en julkonsert. 

Rickard Söderberg

Ytterligare en del i samarbetet med Smålands Musik och Teater är två konserter om året med Jönköpings Sinfonietta. Den här säsongen har de båda gångerna med sig sin Artist in residence, operastjärnan Rickard Söderberg. Vid den första konserten utlovas bland annat ”Stad i ljus”, Offenbach och ”Glada änkan”.

Taggar