Nyheter

Ptec expanderar – köper fastighet i Lanna

Nyheter Efter flera års positiv utveckling har Ptec köpt Rexels, tidigare Moels, fastighet i Lanna. Från dagens 400 kvadratmeter produktionsyta växer utrymmet till hela 4 000 kvadratmeter produktions- och kontorsyta

Peter Andersson. Pressbild

En upprymd Peter Andersson, ägare till Ptec, berättar:
 Det känns otroligt spännande men också lite nervkittlande att ha tagit detta, för oss, historiska kliv. Jag har emellertid inte gjort fastighetsköpet ensam utan Mikael Svensson på Smelab är hälftenägare till investeringen. Vi ser investeringen som en framtidssäkring där vi har möjlighet att växa på flera olika sätt. Fastigheten kan närmast beskrivas som en mäklarannons, ljus, fräsch och modern. Här finns gott om lagerplatser, flera av dem perfekta för till exempel e-handelsbolag. 

Tio gånger större produktionsyta – hur ska Ptec förvalta det?
 Ja man kan tycka att det är en smula överdrivet att gå från 400 kvadratmeter, som vi hyr i dagsläget, till det tiodubbla. Vi har varit trångbodda en längre tid men i dagsläget behöver vi inte 4 000 kvadratmeter för oss själva. Vi ser det som en möjlighet för andra företagare som kanske söker produktions-, lager- och kontorslokaler. Genom köpet av de nya lokalerna har vi tillgång till flera kontorsplatser, gemensamma utrymmen som matplats, omklädningsrum och toaletter. Lagerplatserna har inredning på plats precis som kontoren. Det är alltså möjligt att komma igång med verksamheten direkt.

Hur känner Ptec inför framtiden?
 Sedan jag grundade bolaget för tolv år sedan så har vi haft förmånen att växa organiskt. Många roliga och spännande butiksinredningsuppdrag har lagt grunden till där vi befinner oss idag. Vi är fortfarande en liten aktör men nu har vi förutsättningar att växa. Om vi vill.

Något som känns extra fint är att belysningen i de nya lokalerna är monterad med hållbarhet i åtanke. Det handlar om LED-belysning som tänds och släcks automatiskt med rörelsesensorer. 

Om Ptec
Ptec tillverkar butiksinredning och display av tråd, plåt, rör, akryl och snickerier. I sortimentet ingår också varumärket HFLEX som är ett koncept för kabel- och slanghantering. Ptec grundades 2011 och ägs och drivs av Peter Andersson. I dagsläget har företaget fyra anställda.

Pressmeddelande från Ptec

Taggar