Nyheter

Program läggs på is

Nyheter Barn- och fritidsprogrammet på Finnvedens gymnasium läggs på is. Det beskedet meddelades i ett pressmeddelande under eftermiddagen.

Barn- och fritidsprogrammet på Finnvedens gymnasium läggs på is. Det beskedet meddelades i ett pressmeddelande under eftermiddagen. Arkivbild

Under omvalsperioden för blivande gymnasieelever har ansökningarna till industriprogrammet ökat till Finnvedens gymnasium. Skolan hoppas också på att fler ska bli behöriga till programmet innan sommarlovet.

Tyvärr lockar inte barn- och fritidsprogrammet ungdomar, även om behovet i samhället är stort. Av den anledningen lägger skolan utbildningen på is.

”Figy kommer att intensifiera informationen och marknadsföringen för att få ungdomar att inse att det är en utbildning som ger många möjligheter och även högskolebehörighet”, skriver verksamhetschefen Magnus Flink och barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C) i ett pressmeddelande.

På övriga program har det inte blivit några större förändringar och yrkesintroduktionsprogrammet, BF, kommer att starta som planerat.

Den slutliga antagningen sker i slutet av juni efter att årskurs 9-elevernas betyg är klara och eleverna får sina antagningsbevis i början på juli.

Dela


1 reaktion på Program läggs på is

Frågan är väl hur det kommer sig att Värnamo kommun inte ger barnen stödet de enligt lag har så att de klarar grundskolan med godkända betyg och då blir behöriga till gymnasiet.

Kommentarsfunktionen är stängd