Nyheter

Problemlösaren Ida trivs bäst i naturen

Nyheter Hordabördiga Ida Widerbergs hjärta klappar för naturen. I rollen som kundprojektchef på Horda Stans får hon utlopp för sitt skapande. 

Hordabördiga Ida Widerbergs hjärta klappar för naturen. I rollen som kundprojektchef på Horda Stans får hon utlopp för sitt skapande.

Ida Widerberg växte upp i Horda och livet på landsbygden formade hennes livssyn. När det var dags att sätta sig i skolbänken byttes Horda ut mot Helsingborg där Ida läste byggteknik och arkitektur vid Lunds tekniska högskola. Efter avslutad utbildning flyttade hon och maken Johannes tillbaka till Hordatrakten. Då fick Ida arbete på Gröndalsskolan där hon arbetade som mentor och var lärare i matte, NO och teknik. Uppdraget varade fram till maj 2014, då hon landade på jobbet som konstruktör på Balco i Växjö. 

– Min formella titel var design engineer och jag konstruerade balkonger. Jag gjorde produktionsritningar,  montageritningar och tog fram infästningslösningar. Jag jobbade där i åtta år, berättar Ida.

Men precis som i Kajsa Scotts fall ringde telefonen en dag hemma hos familjen Widerberg. I andra änden fanns Horda Stans, som kontaktade Ida för att fråga om hon var intresserad av tjänsten som kundprojektchef på bolaget. Efter avslutad rekryteringsprocess stod det klart att hon tog tjänsten. I augusti 2022 började Ida sitt nya arbete.

– Teamkänslan och framåtandan fick mig att vilja börja jobba här. Jag kände redan på intervjun att det var en härlig känsla här. Jag såg det som en stor fördel att det inte var långt mellan ledning och operatörer och att alla, oavsett position, är med och driver arbetet framåt.  Det har varit en väldigt spännande och rolig tid. Eftersom det här är en ny tjänst, precis som Kajsas så är det väldigt formbart utifrån vad jag vill göra, men jag antar att jag har fått fria händer eftersom jag som person gillar att ta i och lösa saker. 

I rollen som kundprojektchef ansvarar Ida och hennes medarbetare för kundprocessen från offert till slutprodukt. 

– Vi bereder, kalkylerar och projektleder projekten fram till en färdig produkt. Vissa processer är lättare, andra tyngre såsom fordonsprodukter. Det svåra är att hålla ihop kompetenserna, men den stora fördelen är närheten till operatörerna. Har jag ett problem så finns de i närheten och kan gå ner och föra en dialog med dem för att lösa problemen så bra som möjligt. Min utmaning i det här arbetet är att förbättra och effektivisera arbetet i projektfasen. 

Horda Stans är inne i ett expansivt skede och Ida Widerberg är glad över att få vara en del av verksamhetens framtid. 

Vi är ju ett växande företag så det finns stort behov av att anställa fler personer för att hänga med i utvecklingen, framför allt operatörer men även andra tjänster och kompetenser behövs. Just nu är vi till exempel på jakt efter en inköpschef. 

Vad gör du på fritiden?

– Jag och min man har totalrenoverat ett hus i tre och ett halvt år. Jag är även engagerad i scouterna och har bland annat varit lägerchef för ett scoutläger med 4 000 deltagare. Jag gillar att vara ute och engagera mig i det jag brinner för.

Taggar