Nyheter

Prishöjningar avskräcker inte SPF-pensionärer

Nyheter Förra måndagen var det SPF Bor-Rydaholms årsmöte i Horda Frikyrka med 72 av föreningens 147 medlemmar närvarande. Detta är en ökning med sex personer på ett år och som så ofta förr så hälsades ytterligare medlemmar välkomna.

Foto; SPF Bor-Rydaholm

Grupp 7 hade serviceansvar denna dag och Arvid påstod i hälsningsanförandet att han tänkt ringa till Marcus Wandt i rymden för en direktkontakt men ej hittat telefonnumret…

Leif tog sedan hand om ordförandeklubban och svingade den så det lät nästan som en hackspett. Det var inga större ärenden som behandlades, men kostnadsökningarna drabbar även SPF med höjd medlemsavgift 2025 från distrikt och riks. 

Inga sura miner syntes för det och nya utflykter bokades snabbt som ett ormbett. Flera studiecirklar i vuxenskolans regi är på gång eller blir snart för intresset är stort för den sortens aktiviteter enligt studieledare Karl-Magnus.

Att besluten kunde klubbas så snabbt berodde på en aktiv valberedning,

Kerstin C. och Dan J. som hade allt i minsta detalj under kontroll. Samma styrelse fick förtroende ett år till, vilket gladde: Leif N. ordförande, Bengt E. vice ordförande, Kerstin K. sekreterare Tore J. kassör samt ledamöterna Peter W. Karl-Magnus S. och Arvid A.

Sekreteraren såg till att alla beslut skevs ner minutiöst! Så var det dags för fika och vinstdragning av årorna. Rydaholmsbördiga sångerskan Amanda Jonasson var dagens dragplåster.

Med sina sånger till piano och ukelele gastkramade hon publiken med lite mellansnack om sin väg till vissångerska. Bland annat sjöngs visor och ballader som Fred Åkerström, Lill-Babs och Galenskaparna sjungit. En höjdare var ”Den kaxiga myran” av Stefan Demert till toner av ukelele, som en balladfantast önskade. Detta instrument tog publiken till oanade höjder. Amanda fick, efter en extra allsång av ”Pärleporten”, en kartong med god choklad och massor av applåder.

Efter allt detta var det slut liksom servicegruppen efter disk och uppstädning, men roligt har vi haft….

Arvid Andreasson

Fotnot; Har din förening haft årsmöte? Skicka in text och bild till redaktionen@vmo.nu

Foto; SPF Bor-Rydaholm

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *