Nyheter

Priserna på villor ökar

Nyheter Medelpriset på villorna i Värnamo kommun visar en uppgång med åtta procent visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik och Newsworthy

Även i länet ökar villapriserna med fem procent. Bland kommunerna i länet stiger priserna på villor i sju av åtta kommuner. Störst ökning noteras i Gislaved där priserna steg med tio procent. 

Sammanlagt såldes 50 villor i Värnamo kommun mellan juli och september till ett genomsnittligt pris på 2,6 miljoner kronor. I fjol gjordes 42 affärer vid den här tiden på året. I hela länet såldes 589 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor. 

Priserna på bostadsrätter har gått ned i Värnamo kommunen. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar en nedgång med två procent. I hela länet ökar däremot priserna på bostadsrätter där det noteras en prisuppgång på fyra procent. Sammanlagt såldes 34 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan juli och september till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 41 affärer vid den här tiden på året. 

Taggar

Dela